bezár
 

zene

2020. 10. 17.
Varga Livius lett a közönség kedvence a Dalszerzők napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Varga Livius lett a közönség kedvence a Dalszerzők napján Varga Livius Magam adom - a születéstől a dal utóéletéig című kisfilmjére voksoltak a legtöbben a Dalszerzők napja alkalmából meghirdetett közönségszavazáson.

Az idei Dalszerzők napja alkalmából az Artisjus pályázatot hirdetett olyan videók elkészítésére, amelyekben maguk a zenei alkotók mutatják be a zene születését. Az egyesület célja az volt, hogy a zenei produkciók mögött láthatóvá váljon maga az alkotó és az alkotómunka. A versenyben mintegy hetven könnyű- és komolyzenei alkotó vett részt saját szerzői énjét bemutató videójával. A filmekre péntek éjfélig több mint tizenegyezer szavazat érkezett a kosziadalt.hu oldalon.

A közönségszavazás győztese, Varga Livius filmjében a Quimby slágereként jól ismert Magam adom című dal születésének körülményeire és titkos múzsájára emlékezik vissza. "Készülődtem egy társasági eseményre és tudtam, hogy ott lesz valaki, aki óriási szerelem volt. Legjobb lenne, ha nem is kerítene újra a hatalmába, de mi lesz, ha mégis. Elmentem és végül a hatalmába kerített. Akkor még nem volt mobiltelefon, meg semmiféle komputerrel nem operáltam, egyedül papír és ceruza volt. És egyszer csak bekattant egy szöveg" – mesélte Varga Livius.

Magyarországon közel tizennégyezer zeneszerző, dalszerző és szövegíró kap jogdíjat művei után. Munkájuknak köszönhetően évente 17 ezer új dal születik, az Artisjus adatbázisában jelenleg 354 ezer magyar mű szerepel. A közönségdíjas Varga Líviust fél millió forinttal jutalmazzák.

Kép: Quimby Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés