bezár
 

film

2020. 10. 31.
Közeleg a 18. Olasz Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 6. és 16. között tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Olasz Filmfesztivált Budapesten a Puskin moziban, illetve országosan a Távmoziban. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén 13 kortárs olasz alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd – tájékoztatták a prae.hu portált a rendezvény szervezői.

A fesztivál Francesco Bruni negyedik filmjével, az idei Római Filmfesztiválon debütált Vajon mi lesz? című alkotással nyílik meg a budapesti Puskin moziban november 6-án. A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségén átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről.

Vajon mi lesz?

Francesco Bruni: Vajon mi lesz?

Claudio Noce harmadik egész estés filmje, a 77. Velencei Filmfesztiválon bemutatott Miatyánk című alkotás is műsorra kerül, melynek főszereplője a – legjobb férfi főszereplőnek járó – Coppa Volpi díjas Pier Francesco Favino. A film valóságos történeten alapul, melynek maga a rendező is szomorú elszenvedője volt. 1976-ban,  az úgynevezett ólomévek alatt, Rómában a rendező apja, Alfonso Noce a terrorellenes egység helyettes vezetőjeként egy merénylet során megsebesült.

Bemutatásra kerül továbbá a szintén a 77. Velencei Filmfesztiválon fontos elismerésben részesült Pietro Castellitto első filmje, a Ragadozók, amely elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film hamisítatlan iróniával mesél a társadalmunk minden rétegében eluralkodó magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról.

Ragadozók

Pietro Castellitto: Ragadozók

A fesztivál zárófilmje egy némileg szürreális komédia, A nélkülözhető boldogság pillanatai, Francesco Piccolo azonos című regényéből, Daniele Luchetti rendezésében. A film főszereplője Pierfrancesco Diliberto, ismertebb nevén Pif. A rendező 2018-ban már szerepelt az Olasz Filmfesztiválon Én vagyok a vihar című filmjével, mely alkalomból el is látogatott Budapestre.

Az Olasz Filmfesztivál idei 13 filmjében az új olasz színészgeneráció több tehetséges tagja is viszontlátható, akik az utóbbi évek olasz filmjeiben tűntek fel, többek között olyan, Magyarországon is sikerrel bemutatott filmekben szerepeltek együtt, mint a 2005-ös Bűnügyi regény Michele Placido rendezésében, vagy a 2016-os Teljesen Idegenek Paolo Genovese rendezésében.

Képek: Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest sajtókommunikáció; Puskin mozi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés