bezár
 

színház

2020. 11. 21.
Szombaton indul a Madách Színház online színháza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton indul a Madách Színház online színháza Szombaton az Örökké fogd a kezem! című előadással indul a SzínpadON, a Madách Színház online színháza. A darabot Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában láthatja a közönség – közölte az MTI. 

"A járvány első szakaszának idején fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy nem hagyjuk magára a közönségünket, és biztonságos online formában is tartani fogjuk a kapcsolatot" – olvasható a Madách Színház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Megszületett két produkciójuk művészházaspárok előadásában, a saját lakásukból közvetítve. A sikert látva úgy döntöttek, hogy ősszel új formában folytatják: színházi körülmények között, új, független, saját platformon.

Szkéné színház

Nyáron új weboldalt készítettek, amely alkalmas az online előadások közvetítésére és a jegyértékesítésre is, valamint a Madách Stúdiót felszerelték minden szükséges eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy előadásaikat a lehető legmagasabb minőségben játsszák és juttassák el a nézők otthonába.

Az online színház szombaton az Örökké fogd a kezem! című előadással indul: Carol Rocamora darabja Anton Pavlovics Csehov író és Olga Knyipper színésznő szerelmének és házasságának története, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában, Szirtes Tamás rendezésében láthat a közönség.

A közleményben a rendezőt, a színház igazgatóját idézik: az, hogy a színház képes folyamatosan változni, megújulni, és az, hogy a kényszerben is megtalálja a lehetőséget, bizonyíték a színház életképességére. Rudolf Péter kiemelte, hogy a Madách Színház kezdte idén nyáron ezzel az előadással a streamelést, ma pedig már az egész színházi világ ezzel az eszközzel él. "Ennek köszönhetően élőben nézhette az Egyesült Államokban az írónő, és fantasztikus, hogy ez a modern eszköz, a stream milyen plusz találkozási pontokat teremt" – fogalmazott.

Nagy-Kálózy Eszter elmondta, hogy nagyon megszerették a darabot. Az elmúlt hónapokban tovább értek bennük a szerepek és remélik, hogy az új, színházi körülmények között még jobb lesz az előadás.

Fotó: madachszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül
Othello a Katona József Színházban
színház

Az életem semmi más, csak csoda Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
színház

She’s like a woman She’s like a woman
Elfriede Jelinek: Árnyék (Eurüdiké elmondja)

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés