bezár
 

art&design

2020. 12. 09.
Virtuális szoborkiállításon gondolhatja át az évet
A Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítás-sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020 kaotikus pillanatait összegző virtuális szoborkiállítással zárja az évet a budapesti Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítás-sorozata. A járványidőszak meghatározó jeleneteihez – tüntetések, tesztelés, médiaesemények – a Z generáció tagjai álltak modellt az intézményben, hogy digitális utómunkával szoborszerű alakokként köszönjenek vissza a 3D-s kiállítótérben.

Virtuális szobrokkal, a 2020-as év kaotikus pillanatainak emlékműveivel várja a látogatókat a Koreai Kulturális Központ a világjárvánnyal foglalkozó kiállítás-sorozatának évzáró tárlatán.

Farkas Roland intermédia-művész, a sorozat részeként létrejött A győzelem ünnepe a gonosz erők felett című önálló kiállításán a Koreai Kulturális Központ galériájában egy online térre szabott bemutatási formával kísérletezik.

A koreai intézet kiállítóterében a felnőtt élet küszöbén álló tinédzserek, a Z generáció tagjai játszották el mindennapi életünk megszokottá vált jeleneteit – tüntetést, koronavírus tesztelést, szónokló politikust, médiaeseményeket, drónozó rendőröket, okostelefonjaikba merülő fiatalokat. A kiállítótérben rögzített jeleneteket digitális utómunkával szoborszerű monumentumokká alakította. Az online térbe, 3D-be helyezett kővé dermedt szereplők és kimerevített mozzanatok kordokumentumként szolgálnak az idei évről, a járvány okozta sokkról, a válsággal küzdő neoliberális világrendről, a poszt-orwelli hangulatot megidéző eseményekről.

A Koreai Kulturális Központ ősszel indult online kiállítás-sorozata a világjárvány társadalmi, gazdasági, pszichológiai hatásainak vizsgálatára vállalkozik, olyan, a koronavírussal felerősödő aktuális és egyetemes problémákat tematizál, mint az izoláció, kizsákmányolás és társadalmi egyenlőtlenség.

Idén két, koreai rezidens programban részt vett magyar alkotó, Farkas Roland intermédia-művész és Szabó Klára Petra festőművész munkáiból épült fel a sorozat anyaga.

Jövőre négy dokumentarista koreai fotográfussal folytatódik a sorozat. Yoon Gil Jung, Jang Yong Geun, a kétszeres Sony World Photography Awards díjas Lee Dae Sung, valamint Park Hyeong-Ki munkái a Koreai Kulturális Központ online kiállítóterében lesz látható.

A sorozat a kcconline-exhibition.com oldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés