bezár
 

art&design

2020. 12. 09.
Virtuális szoborkiállításon gondolhatja át az évet
A Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítás-sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020 kaotikus pillanatait összegző virtuális szoborkiállítással zárja az évet a budapesti Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítás-sorozata. A járványidőszak meghatározó jeleneteihez – tüntetések, tesztelés, médiaesemények – a Z generáció tagjai álltak modellt az intézményben, hogy digitális utómunkával szoborszerű alakokként köszönjenek vissza a 3D-s kiállítótérben.

Virtuális szobrokkal, a 2020-as év kaotikus pillanatainak emlékműveivel várja a látogatókat a Koreai Kulturális Központ a világjárvánnyal foglalkozó kiállítás-sorozatának évzáró tárlatán.

Farkas Roland intermédia-művész, a sorozat részeként létrejött A győzelem ünnepe a gonosz erők felett című önálló kiállításán a Koreai Kulturális Központ galériájában egy online térre szabott bemutatási formával kísérletezik.

A koreai intézet kiállítóterében a felnőtt élet küszöbén álló tinédzserek, a Z generáció tagjai játszották el mindennapi életünk megszokottá vált jeleneteit – tüntetést, koronavírus tesztelést, szónokló politikust, médiaeseményeket, drónozó rendőröket, okostelefonjaikba merülő fiatalokat. A kiállítótérben rögzített jeleneteket digitális utómunkával szoborszerű monumentumokká alakította. Az online térbe, 3D-be helyezett kővé dermedt szereplők és kimerevített mozzanatok kordokumentumként szolgálnak az idei évről, a járvány okozta sokkról, a válsággal küzdő neoliberális világrendről, a poszt-orwelli hangulatot megidéző eseményekről.

A Koreai Kulturális Központ ősszel indult online kiállítás-sorozata a világjárvány társadalmi, gazdasági, pszichológiai hatásainak vizsgálatára vállalkozik, olyan, a koronavírussal felerősödő aktuális és egyetemes problémákat tematizál, mint az izoláció, kizsákmányolás és társadalmi egyenlőtlenség.

Idén két, koreai rezidens programban részt vett magyar alkotó, Farkas Roland intermédia-művész és Szabó Klára Petra festőművész munkáiból épült fel a sorozat anyaga.

Jövőre négy dokumentarista koreai fotográfussal folytatódik a sorozat. Yoon Gil Jung, Jang Yong Geun, a kétszeres Sony World Photography Awards díjas Lee Dae Sung, valamint Park Hyeong-Ki munkái a Koreai Kulturális Központ online kiállítóterében lesz látható.

A sorozat a kcconline-exhibition.com oldalon érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról
art&design

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról

Más művészeti ágakról

Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
135 éve született Wilhelm Furtwängler
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés