bezár
 

irodalom

2020. 12. 15.
Hangoskönyvet ingyen a DIA oldalain
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangoskönyvet ingyen a DIA oldalain Hatvan színész felolvasásában több tucat magyar irodalmi műből készült hangoskönyv a Digitális Irodalmi Akadémia jóvoltából. A Petőfi Irodalmi Múzeum idén tavasszal útjára indított kezdeményezése, a DIA Hangoskönyvek pályázat a koronavírus-járvány következtében munka nélkül maradt előadóművészek megsegítését célozta. A több mint négyszáz pályázóból hatvanan vettek részt az 59 hangoskönyv előadásában, a kiválasztásuk szakmai és szociális szempontok szerint zajlott.

A projektben részt vevő szerkesztő-dramaturgok a művészek kiválasztása során ügyeltek arra, hogy a felolvasó személye illeszkedjen a mű narrátorához, és tekintettel voltak a szociális szempontokra is, előnyben részesítve a szabadúszó művészeket és a kisgyermekeseket. A felolvasott műveket (kisregényeket, novellákat, emlékezéseket, sőt, gyermekmeséket) a DIA munkatársai választották ki. A szerzők túlnyomó részt DIA-tagok, vagy Térey-ösztöndíjasok: például Bartis Attila, Bodor Ádám, Háy János, Lackfi János és a tavaly elhunyt Térey János írásai hallgathatók meg. Az elmúlt hónapokban otthoni körülmények között rögzített, majd professzionális utómunkával, magas színvonalra hozott irodalmi felolvasásokat a múzeum december 1-jétől folyamatosan teszi közzé a YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán, továbbá a felvételek elérhetők a DIA honlapjáról is.

Az adventi időszakban eddig bemutatott kortárs műveket többek között Balsai Móni, Kárász Eszter, Murányi Tünde, Kálid Artúr és Varga Livius tolmácsolja. Szentestéig minden nap egy újabb művet tesz közzé a múzeum, mások mellett Gryllus Dorka, Hirtling István, Kamarás Iván és Simon Kornél előadásában. A projekt szakmai vezetője Cseicsner Otília dramaturg volt.

Szilasi László szövegeit Melkvi Bea olvassa fel
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés