bezár
 

film

2021. 01. 06.
Nyilvános a 7. BIDF versenyprogramja
Budapest International Documentary Festival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2021. március 1–7. között megrendezésre kerülő 7. Budapest International Documentary Festival (BIDF) versenyprogramja idén is a világ legrangosabb és legújabb nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel – tájékoztatták a prae.hu portált a fesztivál szervezői.

Amennyiben a vírushelyzet is úgy engedi a fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. Köztük olyan filmek szállnak versenybe, mint a sok egyéb más díj mellett Európa filmdíjra is jelölt Acasa, my home (Radu Ciorniciuc – Oroszország) és Little Girl (Sébastien Lifshitz – Brazília), a Sundance fesztiválon díjazott Isten hozott Csecsenföldön (David France – USA) és A festőművész és a tolvaj (Benjamin Ree – USA), az IDFA Award legjobb rendezés díjával kitüntetett Gorbachev. Heaven (Vitalij Manszkij – Oroszország), valamint a nemzetközi sajtóban is nagy port kavart Caught in the Net (Vít Klusák, Barbora Chalupová – Csehország).

A versenyfilmek teljes listája megtekinthető a fesztivál hivatalos honlapján.

Képek: BIDF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés