bezár
 

film

2021. 01. 06.
Nyilvános a 7. BIDF versenyprogramja
Budapest International Documentary Festival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2021. március 1–7. között megrendezésre kerülő 7. Budapest International Documentary Festival (BIDF) versenyprogramja idén is a világ legrangosabb és legújabb nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel – tájékoztatták a prae.hu portált a fesztivál szervezői.

Amennyiben a vírushelyzet is úgy engedi a fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. Köztük olyan filmek szállnak versenybe, mint a sok egyéb más díj mellett Európa filmdíjra is jelölt Acasa, my home (Radu Ciorniciuc – Oroszország) és Little Girl (Sébastien Lifshitz – Brazília), a Sundance fesztiválon díjazott Isten hozott Csecsenföldön (David France – USA) és A festőművész és a tolvaj (Benjamin Ree – USA), az IDFA Award legjobb rendezés díjával kitüntetett Gorbachev. Heaven (Vitalij Manszkij – Oroszország), valamint a nemzetközi sajtóban is nagy port kavart Caught in the Net (Vít Klusák, Barbora Chalupová – Csehország).

A versenyfilmek teljes listája megtekinthető a fesztivál hivatalos honlapján.

Képek: BIDF

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Rettentően veszélyes vagyok Rettentően veszélyes vagyok
Pálfi György filmrendezővel a filmkészítés kollektív alkotói mechanizmusairól, fordulatokról, szenvedélyről és rendszeren kívüliségről
135 éve született Wilhelm Furtwängler
avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés