bezár
 

film

2021. 01. 30.
Közeledik a JFF Plus Online Japán Filmfesztivál
Magyar vagy angol felirattal, ingyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több idei filmfesztiválhoz hasonlóan, idén online kerül megrendezésre a Japán Alapítvány Budapesti Irodája által szerevezett JFF Plus Online Japán Filmfesztivál is, 2021. február 26. és március 7. között – tájékoztatták a prae.hu portált a szervezők. A fesztivál keretében 30 japán alkotásból álló repertoáron keresztül, az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenes ismerkedhetnek meg az érdeklődők kritikusok által elismert, díjnyertes munkákkal és mainstream szórakoztató filmeket egyaránt.

A fesztivál filmjei közt szerepel a 2020-ban bemutatott Maeda Építőipari Vállalat - Fantázia Reklámosztály valamint Az utolsó 30 perc című alkotások. Az utóbbi évek sikerfilmjei közül a kínálatban szerepel a Mielőtt a kávé kihűl és a Kis éji zene, valamint a japán irodalom szerelmesei is több könyvadaptációból szemezgethetnek (Yonosuke története, A nagy átkelés). Természetesen a japán filmipar egyik húzóágazatának számító animációban is bővelkedik a program, így a hatalmas rajongótábort magának tudható Production I.G. Stúdió és a megható stop-motion munkáiról ismert Yashiro Takeshi rövidfilmjei is elérhetőek lesznek.

 Yonosuke története
Shuichi Okita: Yonosuke története

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgatónője, Fujii Mami elmondta: „Nagy öröm számomra, hogy egyszerre 30 filmet is megoszthatunk a magyar közönséggel. (...) Mivel az utazás lehetősége jelenleg korlátozott, szeretnénk a mozizás élményén keresztül közelebb hozni a felkelő nap országát. A fesztivál programjában megannyi elgondolkodtató, vagy épp kacagtató mű szerepel, mint például Az élet kulcsa, de vannak köztük a családi kötelék szépségét szívfacsaróan bemutató történetek is, mint a Mielőtt a kávé kihűl. Szívből remélem, hogy a különböző témák közt mindenki talál kedvére valót, és az otthon melegében jobban megismerhetik majd országom kultúráját.”

Az élet kulcsa
Kenji Uchida: Az élet kulcsa

A fesztivál weboldalán minden nap három film lesz elérhető, melyeket 24 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal. Magyar nyelvű filmleírások és bővebb információ az Alapítvány Budapesti Irodájának honlapján található. 

Képek: JFF Plus Online

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Andersson: Történetek a végtelenségről
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Niki Caro: Mulan
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Falcsik Mari: Szeptemberi tavasz és A téka Falcsik Mari: Szeptemberi tavasz és A téka
Megjelentek a Prae folyóirat Ragály-számában
gyerek

Világraszóló mesék a barátságról Világraszóló mesék a barátságról
100 éve született Zdeněk Miler és idén 65 éves a Kisvakond


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés