bezár
 

art&design

2021. 04. 07.
Online rendezik a népviseletek napját április 24-én
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online rendezik a népviseletek napját április 24-én Online rendezik az Egy nap népviseletben - Népviselet napja programot április 24-én - tájékoztatott az MTI.

A felhívás szerint április 24-én öltsük magunkra viseleteinket vagy viseljük azok egyes elemeit, kiegészítőit a saját és családunk örömére. Készítsünk fotót és osszuk meg a közösségi média felületein a #nepviseletnapja és az #egynapnepviseletben mondattal - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az elkövetkező hetekben a Pompás Napok csapata olyan, otthon is kivitelezhető ötletekkel szolgál majd, amelyek azok számára is csatlakozási lehetőséget biztosítanak, akiknek nincs saját viseletük. A népviseletek motívumaiból kiindulva "csináld magad" megoldásokat kínálnak a Pompás Napok - Népviselet Napja blog oldalon. A közös készüléshez és a viseletben készült fotók megosztásához a Népviselet Napja - 2021 Facebook csoport és az Egy nap népviseletben - Népviselet Napja - 2021 Facebook esemény szolgál.

A szervezők együttműködő közösségek megkereséseit is várják az egynapnepviseletben@gmail.com címen. Az immár hetedik alkalommal megvalósuló program célja, hogy felhívja a figyelmet határokon is átívelő közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére. A kezdeményezéshez évről évre egyre több intézmény, helyi közösség és vállalkozás csatlakozik határon innen és túl, az elmúlt hat évben több mint 15 országból több ezren vettek részt.

A négyzetes képen a torockói népviselet illusztrációja látható, forrás: Wikipédia

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés