bezár
 

film

2021. 04. 19.
Gérard Depardieu is képernyőn a 11. Frankofón Filmnapokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gérard Depardieu is képernyőn a 11. Frankofón Filmnapokon Az új, fiatal tehetségek mellett Gérard Depardieu és Catherine Frot filmjei is elérhetők lesznek április 22. és május 2. között az idén online követhető Frankofón Filmnapokon.

A tavasz visszatérő eseménye idén is elhozza a francia nyelvű filmek legjavát a magyar közönségnek. A frankofón országok filmkultúrájának szerelmesei idén a mozivásznak helyett a képernyőn, monitorokon keresztül láthatják a nagy filmfesztiválok (Cannes, Velence) díjazott filmjeit, ugyanakkor vígjátékokat, drámákat, és gyerekeknek szóló filmeket is kínál az online rendezvény. 

vadregény

Kép a Vadregény című filmből

A Vadregény című vígjátékkal nyit az esemény Hugo Benamozig és David Caviglioli rendezésében, Catherine Deneuve főszereplésével, majd A gyerekkor földje következik (r.: Eric Barbier), amelynek főszereplője, Gaby ugyan megéli a gyerekkor boldogságát Burundiban, azonban a polgárháború miatt hamarabb kell felnőnie a kelleténél.

emberek nem vadak

Kép az Emberek, nem vadak című filmből

Két olyan film is látható lesz, amelyek Cannes versenyprogramjában mutatkoztak be. Lucas Belvaux filmje, az Emberek, nem vadak – főszerepben Gérard Depardieu-vel  az 1960-as évek elején Algéria frontvonalán szolgáló katonák megrázkódtatásait dolgozza fel. A Gagarin (r.: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh) főszereplője pedig Youri, aki űrhajós akar lenni, és hiába bontják le Párizs elővárosát, ahol él, álmairól nem tesz le.

Az Oscar-shortlistes Az éjszaka meséi is (r.:Philippe Lacôted) megtekinthető lesz, ami Nyugat-Afrika egyik börtönében játszódik, ahol a rabok között szigorú a rangsor, és a betegeskedő vezér hatalma inog, így kinevez egy „mesélőt”, akinek egész éjszaka szórakoztatni kell a tömeget.

Az eseményen látható lesz még André Forcier Elfeledett virágok című drámája, amelynek központjában egy híres botanikus áll, aki azért tér vissza a túlvilágról, hogy felvirágoztassa egy mezőgazdász méhészetét. Illetve a Marguerite és Margot (Pierre Coré), és a Piszkos munka (Christophe Blanc) című filmet is megtekinthetik az érdeklődők.

Jegyeket a fesztivál honlapján lehet vásárolni.

Képek: Francia Intézet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés