bezár
 

film

2021. 05. 17.
A Malagai Filmfesztivál dokumentumfilmjei a Cervantes Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Malagai Filmfesztivál dokumentumfilmjei a Cervantes Intézetben Négy spanyol és latin-amerikai kortárs dokumentumfilmet díjmentesen elérhetővé tesz a Cervantes Intézet a Vimeo-csatornáján, illetve a spanyol kultúra iránt érdeklődőket egyéb ingyenes programokkal is várják május 7. és 30. között.

A vetítéssorozatot Adán Aliaga és Àlex Lora A negyedik királyság. A műanyagok királysága című filmmel kezdődik, mely egy olyan műanyaggyűjtő üzemet mutat be, ahová akár a hajléktalanok is betérhetnek, hogy némi dollárért cserébe összegyűjtött műanyagjaikat leadják. A film ezt a különleges teret mutatja be, mely egyúttal a fogyasztó társadalom ellen is fellép. Majd Francisco Marise A háborúhoz című alkotásával folytatódik, amely egy kubai veterán életét meséli el. Az érdeklődők Pablo Briones és a The Moving Pictures Boys koprodukciójában létrejött Baracoa című filmet láthatják, melynek központi témája a gyermekkori barátság, az az ártatlan időszak, amikor még a gyermekek önfeledten játszanak, bátorságpróbákat tesznek, ugyanakkor az akkori félelmeiket is megélik. Zárásul két mexikói halász mindennapi életét, együttes magányát és barátságát bemutató Vad sodrás című film látható Nuria Ibáñez Castañeda rendezésében.

ventichiavi

A filmek mellett május 11-én a Venti Chiavi Gitártrió műsora lesz látható a Cervantes Intézet közösségimédia-felületén, illetve május 30-ig Gerard Ortín Castellví spanyol művész Future Foods (2020) című projektje mutatkozik be a Culinary Institute of Europe épületében.

A filmek 20 órától (GMT + 2) és 48 órán keresztül lesznek elérhetőek a Cervantes Intézet Vimeo csatornáján a megjelölt időpontokban.

Vetítési időpontok:

Egyéb programok:

További információ a Cervantes Intézet oldalán található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés