bezár
 

film

2021. 05. 17.
A Malagai Filmfesztivál dokumentumfilmjei a Cervantes Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Malagai Filmfesztivál dokumentumfilmjei a Cervantes Intézetben Négy spanyol és latin-amerikai kortárs dokumentumfilmet díjmentesen elérhetővé tesz a Cervantes Intézet a Vimeo-csatornáján, illetve a spanyol kultúra iránt érdeklődőket egyéb ingyenes programokkal is várják május 7. és 30. között.

A vetítéssorozatot Adán Aliaga és Àlex Lora A negyedik királyság. A műanyagok királysága című filmmel kezdődik, mely egy olyan műanyaggyűjtő üzemet mutat be, ahová akár a hajléktalanok is betérhetnek, hogy némi dollárért cserébe összegyűjtött műanyagjaikat leadják. A film ezt a különleges teret mutatja be, mely egyúttal a fogyasztó társadalom ellen is fellép. Majd Francisco Marise A háborúhoz című alkotásával folytatódik, amely egy kubai veterán életét meséli el. Az érdeklődők Pablo Briones és a The Moving Pictures Boys koprodukciójában létrejött Baracoa című filmet láthatják, melynek központi témája a gyermekkori barátság, az az ártatlan időszak, amikor még a gyermekek önfeledten játszanak, bátorságpróbákat tesznek, ugyanakkor az akkori félelmeiket is megélik. Zárásul két mexikói halász mindennapi életét, együttes magányát és barátságát bemutató Vad sodrás című film látható Nuria Ibáñez Castañeda rendezésében.

ventichiavi

A filmek mellett május 11-én a Venti Chiavi Gitártrió műsora lesz látható a Cervantes Intézet közösségimédia-felületén, illetve május 30-ig Gerard Ortín Castellví spanyol művész Future Foods (2020) című projektje mutatkozik be a Culinary Institute of Europe épületében.

A filmek 20 órától (GMT + 2) és 48 órán keresztül lesznek elérhetőek a Cervantes Intézet Vimeo csatornáján a megjelölt időpontokban.

Vetítési időpontok:

Egyéb programok:

További információ a Cervantes Intézet oldalán található.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Ryan White: A kivégzőosztag
Dér Asia, Haragonics Sára: Anyáim története

Más művészeti ágakról

gyerek

Bonyolultak a kamaszok? Bonyolultak a kamaszok?
Négy szerző - négy kamaszregény
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés