bezár
 

zene

2021. 05. 13.
A Con Spirito Egyházzeni Fesztivállal kezdődik a nyári szezon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Con Spirito Egyházzeni Fesztivállal kezdődik a nyári szezon A Filharmónia Magyarország idén újra élőben és online is megrendezi egyházzenei fesztiválját május 18. és 23. között – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

Az egyházzene kimagasló együttesei mellett, liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetéskre is sor kerül, de még egy online sétára is lehetőség nyílik a nézők számára a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával. Az esemény fellépői között köszönthetjük többek közt a régizenei élet kimagasló művészeit Vashegyi Györgyöt, az Orfeo Zenekart és a Purcell Kórust. Különleges koncertet adnak május 21-én Veszprémben az Árpád házi Szent Margit-templomban, május 22-én pedig Pécsett, a Kodály Központban. Műsoron Conti Missa Sancti Pauli című szerzeménye és Vivaldi Gloriája.

Továbbá a fesztivál keretein belül a nagymúltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Schola-jának csodálatos gregorián műsorát hallhatjuk május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsett és május 20-án Szegeden. Az Ausztriából érkező kórus karvezetője Prof. Dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész.

Május 20-án Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére. Egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter játékával, Sebestyén Márta énekművész közreműködésével. Az egyedülálló zenei eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont.

Örömteli hír, hogy a Filharmónia Magyarország közönségének újra lehetősége adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse ezeket a csodálatos hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében, de az élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek a Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán, YouTube-, és Vimeo-csatornáján.

További információért és jegyvásárlásért keresse a www.filharmonia.hu weboldalt!

Négyzetes kép a leadben: Filharmónia Magyarország

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés