bezár
 

irodalom

2021. 06. 09.
KultúrArc címmel új beszélgetéssorozatot indít a Kertész Imre Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KultúrArc címmel új beszélgetéssorozatot indít a Kertész Imre Intézet KultúrArc címmel új beszélgetéssorozatot indít szerdán a Kertész Imre Intézet a Pilinszky 100 programsorozathoz kapcsolódva.

A Kertész Imre Intézet Pilinszky János halálának 40. és születésének 100. évfordulója alkalmából féléves programsorozatot indított május 27-én, amely nemcsak a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, hanem szellemi örökségének továbbvitelét is célozza Az ingyenes, zenei és irodalmi produkciókkal színesített beszélgetéseket személyesen és online is figyelemmel kísérhetik majd az érdeklődők a Kertész Imre Intézet Benczúr utcai székházában. 

A KultúrArc című, minden hónap második hetében, szerdánként jelentkező rendezvény a Pilinszky 100 programsorozathoz kapcsolódva kezdődik, így Pilinszky Jánoshoz köthető művészek és közéleti személyiségek idézik meg egyebek között az irodalmi életmű jelentős állomásait, Pilinszky szerelmeit és barátságait, napjainkban is jelenlevő kultuszát.     

A nyitó beszélgetés vendége Hafner Zoltán irodalomtörténész, a Kertész Imre Intézet kutatási igazgatója lesz, aki csaknem harminc éve kutatja Pilinszky életművét. Szabó Anett moderálásával egyebek között arra keresi majd a választ, hogy hogyan vált korának legendájává Pilinszky János és kultusza miként él tovább a mai populáris kultúrában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hagyományt teremteni a testkutatásban Hagyományt teremteni a testkutatásban
Interjú Mosza Diánával, a Test-symposium című konferencia főszervezéjével
irodalom

Kellemetlenségek Kellemetlenségek
Juhász Tibor: Amire telik, Scolar Kiadó, Bp., 2021. 72p.
Annie Ernaux: Lánytörténet - Magvető, 2020
irodalom

Molnár T. Eszter: Függőkert Molnár T. Eszter: Függőkert
A Prae folyóirat Ragály-számából

Más művészeti ágakról

art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Gimesi Dóra - Jeli Viktória: Regényes Shakespeare


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés