bezár
 

art&design

2021. 06. 09.
Kétlépcsős mentorprogram támogatja a magyar feltörekvő és piacérett formatervezőket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétlépcsős mentorprogram támogatja a magyar feltörekvő és piacérett formatervezőket Kétlépcsős mentorprogram támogatja a magyar feltörekvő és piacra lépésre kész formatervezőket. A képzés hazai és nemzetközi szakértők bevonásával segíti a mentoráltakat a vállalkozási ismeretek megszerzésében és folyamataik fejlesztésében.

A Magyar Divat & Design Ügynökség harmadik éve nyújt szakmai támogatást a hazai piacon való megerősödéshez és a nemzetközi piacok meghódításához mentorprogramok részeként. Eddig tizenkét feltörekvő és tizenegy, piacra lépésre kész márka fejlődéséhez járultak hozzá a programok, melyek idén újabb tíz neves formatervező részvételével valósulnak meg.

A feltörekvő márkák számára a design START program biztosít hazai stabilitást és nemzetközi inspirációt a belpiaci fejlődéshez, a vállalkozások pedig a design SPEED projekt részeként sajátíthatják el a nemzetközi piacra lépéshez, értékesítéshez és márka pozicionáláshoz szükséges üzleti tudást.

A design START mentorprogram célja, a feltörekvő magyar designmárkák szakmai és üzleti sikereinek előmozdítása, valamint hazai stabilitásuk megteremtése. A háromlépcsős képzés egy hatmodulos workshop-sorozattal indul, melyek során neves iparági szakemberektől tanulhatnak a mentoráltak. Ezt követően minden formatervező az általa választott hazai gyártónál teljesít szakmai gyakorlatot, majd egy nemzetközi study tour részeként francia gyártók munkájába nyerhetnek betekintést és ellátogatnak a Maison&Objet lakberendezési szakvásárra is. A harmadik mentorprogramban öt márka (Edőcs Márta, KOMOK, OBAI, Vandor Studio és VERBA Home Design) vesz részt.

Az ügynökség az olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indított design SPEED mentorprogramja stabil, akár a külföldi piacon való megjelenésre is érett, magyar formatervezőket céloz meg, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében. A képzésen a formatervezők az IED milánói székhelyén prezentálják projektmunkájukat. A mentorprogram lehetőséget ad a szakmai zsűri által kiválasztott öt márka számára (HANNABI, IO, LumoConcept, Magnelit és Project BRUT) a nemzetközi piacra lépésre, elsajátítva a nemzetközi trendek kommunikációs, projektvezetési, márkaépítési és kereskedelmi technikáit és gyakorlatait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés