bezár
 

art&design

2021. 06. 16.
Veszprémben jön a KUNSZT!
Designbolt Veszprémben – plusz pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszprémben jön a KUNSZT! 2021. augusztus elején nyílik a KUNSZT!, Veszprém új dizájnboltja, galériája, brunch-bisztró-kávézója és közösségi tere. Az új hely Veszprém központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében lesz. Az alapítók igazi kreatív központot ígérnek, ahol a 2023-as kulturális fővárosban találkozhat egymással kortárs dizájn, közösségi élmény, a balatoni jellegzetességek és finom ételek. A KUNSZT! és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa közös pályázatot írt ki magyar tervezők, dizájnerek és iparművészek számára.

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége lesz, ahol központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben lehet válogatni a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek alkotásai között. A KUNSZT! különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő gasztronómiai kínálata adja majd. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

A KUNSZT! alapítói között ott van a balatoni dizájn régóta elismert márkája, az Art Hekk. A hely legfontosabb partnere és támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa – létrejöttét is ez utóbbi Utcakép Fejlesztési Programjának köszönheti.

Bemutatkozási lehetőség

A KUNSZT! és a VEB2023 közös pályázatot hirdet. A pályázat lehetőséget kínál arra, hogy a kortárs magyar dizájnerek bemutathassák munkáikat a KUNSZT! kínálatában. A hely minőségi árukészletetet, központi helyszínt, igényes, látványos, a munkákat kiemelő környezetet, értő közönséget, a csoportos megjelenésen túl egyedi bemutatkozási lehetőseget, pop-upot vagy workshopot és komoly figyelmet, illetve nagyon kedvező értékesítési konstrukciót kínál.

Kiket várnak a pályázatra?

Olyan magyar tervezőket, dizájnereket, iparművészeket, akik egyedi, limitált, kisszériás termékeket alkotnak, és munkáikon felismerhető a veszprémi és balatoni kötődés. Akik legalább két éves szakmai múlttal bírnak, és jelen vannak designvásárokon, kiállításokon. És akiknek zsűrizésre alkalmas termékportfólójuk van. Előny, ha exkluzív, máshol még be nem mutatott termékkel jelentkeznek, ha vállalnak tárgyaikhoz kapcsolódó workshopokat, és ha a tárgyak az újrahasznosítás és a fenntarthatóség jegyében készülnek.

A zsűri

A pályázatokat négytagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Can Togay Balázs Béla-díjas filmrendező, egyetemi oktató, kulturális diplomata, a VEB2023 EKF program művészeti és kreatív főtanácsadója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas grafikus és képzőművész, a KUNSZT és az Art Hekk alapítója, Winkler Nóra műsorvezető, művészeti író, árverésvezető és Zabó Péter a VEB2023 EKF art directora.

Meddig és hogyan lehet jelentkezni?

Pályázni a palyazat@kunsztveszprem.hu email-címre küldött szakmai önéletrajzzal és fényképes termékportfólióval lehet 2021. június 30., szerda éjfélig. A zsűri várhatóan 2021. július 7-ig hozza meg döntését. A KUNSZT! augusztus elején nyílik Veszprémben, az Óváros tér 1. Alatt, a Rosenberg házban.

KUNSZT!

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés