bezár
 

art&design

2021. 06. 16.
Veszprémben jön a KUNSZT!
Designbolt Veszprémben – plusz pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszprémben jön a KUNSZT! 2021. augusztus elején nyílik a KUNSZT!, Veszprém új dizájnboltja, galériája, brunch-bisztró-kávézója és közösségi tere. Az új hely Veszprém központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében lesz. Az alapítók igazi kreatív központot ígérnek, ahol a 2023-as kulturális fővárosban találkozhat egymással kortárs dizájn, közösségi élmény, a balatoni jellegzetességek és finom ételek. A KUNSZT! és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa közös pályázatot írt ki magyar tervezők, dizájnerek és iparművészek számára.

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége lesz, ahol központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben lehet válogatni a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek alkotásai között. A KUNSZT! különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő gasztronómiai kínálata adja majd. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

A KUNSZT! alapítói között ott van a balatoni dizájn régóta elismert márkája, az Art Hekk. A hely legfontosabb partnere és támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa – létrejöttét is ez utóbbi Utcakép Fejlesztési Programjának köszönheti.

Bemutatkozási lehetőség

A KUNSZT! és a VEB2023 közös pályázatot hirdet. A pályázat lehetőséget kínál arra, hogy a kortárs magyar dizájnerek bemutathassák munkáikat a KUNSZT! kínálatában. A hely minőségi árukészletetet, központi helyszínt, igényes, látványos, a munkákat kiemelő környezetet, értő közönséget, a csoportos megjelenésen túl egyedi bemutatkozási lehetőseget, pop-upot vagy workshopot és komoly figyelmet, illetve nagyon kedvező értékesítési konstrukciót kínál.

Kiket várnak a pályázatra?

Olyan magyar tervezőket, dizájnereket, iparművészeket, akik egyedi, limitált, kisszériás termékeket alkotnak, és munkáikon felismerhető a veszprémi és balatoni kötődés. Akik legalább két éves szakmai múlttal bírnak, és jelen vannak designvásárokon, kiállításokon. És akiknek zsűrizésre alkalmas termékportfólójuk van. Előny, ha exkluzív, máshol még be nem mutatott termékkel jelentkeznek, ha vállalnak tárgyaikhoz kapcsolódó workshopokat, és ha a tárgyak az újrahasznosítás és a fenntarthatóség jegyében készülnek.

A zsűri

A pályázatokat négytagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Can Togay Balázs Béla-díjas filmrendező, egyetemi oktató, kulturális diplomata, a VEB2023 EKF program művészeti és kreatív főtanácsadója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas grafikus és képzőművész, a KUNSZT és az Art Hekk alapítója, Winkler Nóra műsorvezető, művészeti író, árverésvezető és Zabó Péter a VEB2023 EKF art directora.

Meddig és hogyan lehet jelentkezni?

Pályázni a palyazat@kunsztveszprem.hu email-címre küldött szakmai önéletrajzzal és fényképes termékportfólióval lehet 2021. június 30., szerda éjfélig. A zsűri várhatóan 2021. július 7-ig hozza meg döntését. A KUNSZT! augusztus elején nyílik Veszprémben, az Óváros tér 1. Alatt, a Rosenberg házban.

KUNSZT!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában
art&design

Portré a 20. századról Portré a 20. századról
Virtuális séta a Budapest FotóFesztivál „Fotóikonok – Archívumból történelem” című kiállításon
art&design

Üzenetek a poszt-tisztaság korából Üzenetek a poszt-tisztaság korából
Avagy szeméthalmaz a galériában: Szabó Kristóf „ERROR” című kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés