bezár
 

art&design

2021. 06. 17.
Kihirdették az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyerteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyerteseit Kihirdették a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíj pályázatának száz új nyertesét. Idén tizenötszörös túljelentkezés mellett rekordszámú, csaknem ezerhatszáz művész vett részt a hároméves alkotómunkát támogató pályázaton, amelyet negyedszer írtak ki.

Az MMA 2021-2024. évi Művészeti Ösztöndíjprogramjára március 22-ig lehetett jelentkezni. A 2018-ban indult projekt évről évre egyre több művészt mozgat meg - közölte az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete szerdán az MTI-vel.

Míg négy évvel ezelőtt mintegy ezeregyszáz, idén már csaknem ezerhatszáz érvényes projekt érkezett építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet és zeneművészet kategóriában. A legnépszerűbb művészeti ágnak a zene és a képzőművészet bizonyult, mindkettőre mintegy háromszáz pályaművet adtak be a 18-50 év közötti szakemberek.

A száz nyertes három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjra jogosult 2021 szeptemberétől, emellett a művészek a projekt lebonyolítójától, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettől (MMA MMKI) folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vehetnek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.

A döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), Balázs Mihály, Buglya Sándor, Haris László, a közelmúltban elhunyt Jankovics Marcell, Kékedi László, Kucsera Tamás Gergely, Nagy Viktor, Pécsi Györgyi, Sára Ernő, Stefanovits Péter és Záborszky Kálmán. A támogatásra érdemes munkákat külső szakértőkkel együttműködésben bírálták el.

A pályázati támogatási időszak vége 2024. augusztus 31.  A nyertesek névsora megtalálható az osztondij.mma-mmki.hu-n.

MTI 2021. június 16.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről

Más művészeti ágakról

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
John Krasinski: Hang nélkül 2.
Bakony Alexa: Tobi színei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés