bezár
 

art&design

2021. 06. 17.
Kihirdették az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyerteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyerteseit Kihirdették a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíj pályázatának száz új nyertesét. Idén tizenötszörös túljelentkezés mellett rekordszámú, csaknem ezerhatszáz művész vett részt a hároméves alkotómunkát támogató pályázaton, amelyet negyedszer írtak ki.

Az MMA 2021-2024. évi Művészeti Ösztöndíjprogramjára március 22-ig lehetett jelentkezni. A 2018-ban indult projekt évről évre egyre több művészt mozgat meg - közölte az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete szerdán az MTI-vel.

Míg négy évvel ezelőtt mintegy ezeregyszáz, idén már csaknem ezerhatszáz érvényes projekt érkezett építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet és zeneművészet kategóriában. A legnépszerűbb művészeti ágnak a zene és a képzőművészet bizonyult, mindkettőre mintegy háromszáz pályaművet adtak be a 18-50 év közötti szakemberek.

A száz nyertes három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjra jogosult 2021 szeptemberétől, emellett a művészek a projekt lebonyolítójától, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettől (MMA MMKI) folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vehetnek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.

A döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), Balázs Mihály, Buglya Sándor, Haris László, a közelmúltban elhunyt Jankovics Marcell, Kékedi László, Kucsera Tamás Gergely, Nagy Viktor, Pécsi Györgyi, Sára Ernő, Stefanovits Péter és Záborszky Kálmán. A támogatásra érdemes munkákat külső szakértőkkel együttműködésben bírálták el.

A pályázati támogatási időszak vége 2024. augusztus 31.  A nyertesek névsora megtalálható az osztondij.mma-mmki.hu-n.

MTI 2021. június 16.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés