bezár
 

zene

2021. 06. 28.
A Borbély Műhely zenekar a Jedermann kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Borbély Műhely zenekar a Jedermann kávézóban Július 3-án szombaton, 21.00-tól a számtalan díjat bezsebelt Borbély Műhely zenekar játszik a Jedermann kávézóban.

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus-, eMeRTON-, Szabó Gábor- és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban. 2004-ben eMeRTon-díjat kaptak „Az év jazz együttese“-ként.

Első albumuk (Meselia Hill) a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat.  Következő, Hommage á Kodály című albumuk szintén pozitív fogadtatásra talált mind a szakma, mind a közönség körében. Harmadik lemezükön (Hungarian Jazz Rhapsody, 2014) magyar jazz- és slágerszerzők darabjait dolgozták fel. A közelmúltban jelent meg legújabb kiadványuk („Gyere hozzám estére“) a BMC gondozásában, csakúgy mint az előző három.

A belépés ingyenes, bővebb információról itt lehet olvasni.

Kép forrása: mihalyborbely.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés