bezár
 

art&design

2021. 07. 01.
Tavaly Romániában jelentősen csökkent a kulturális intézmények látogatottsága
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavaly Romániában jelentősen csökkent a kulturális intézmények látogatottsága Tavaly Romániában 65 százalékkal csökkent a múzeumok látogatottsága a koronavírus-járvány miatt, a különböző előadóművészeti intézmények produkcióira 81 százalékkal kevesebb néző látogatott el - közölte a román országos statisztikai intézet.

Az intézet szerdán tette közzé a kulturális intézmények 2020-as tevékenységének adatait. Ezekből kiderült, hogy a járvány jelentősen visszavetette a kulturális intézmények látogatottságát, amelyek kénytelenek voltak szüneteltetni tevékenységüket, vagy korlátozott számú nézőt, látogatót fogadhattak.

A múzeumokat és a különböző közgyűjteményeket 4,488 millióan keresték fel a 2019-es évi 12,777 millióhoz képest, ami 65 százalékos csökkenést jelent.

Az előadóművészeti intézményeknek összesen 1,5 millió nézőjük volt a 2019-es 8,1 millió képest, ami 81 százalékos visszaesést jelent. Ezen belül tavaly továbbra is a színházaknak volt a legtöbb nézőjük: a 2019-es 3,596 millió után 2020-ban 825 ezer. Az operaelőadásokat 178 ezren látogatták az előző évi 615 ezerhez képest, míg a komolyzenei koncerteket 157 ezren keresték fel az előző évi 508 ezerhez képest. A népzenei együttesek előadásainak, a táncelőadásoknak és az egyéb szórakoztató jellegű koncerteknek 251 ezer nézőjük volt az előző évi 2,385 millió után.

Tavaly 41 román film készült, 13-mal kevesebb, mint 2019-ben. A mozikban a vetítések száma az egyharmadára csökkent éves összevetésben, a filmszínházaknak 3,3 millió nézőjük volt a 2019-ben jegyzett 13,1 millióhoz képest.

A képen a Kortárs Művészetek Nemzeti Múzeuma látható Bukaresten. Forrás: a múzeum LinkedIn oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról
art&design

Üzenetek a poszt-tisztaság korából Üzenetek a poszt-tisztaság korából
Avagy szeméthalmaz a galériában: Szabó Kristóf „ERROR” című kiállítása

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés