bezár
 

film

2021. 07. 01.
Megvásárolta Fabricius Gábor nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvásárolta Fabricius Gábor nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films Már a bemutató előtt megvásárolta Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című első nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films.

A párizsi székhelyű Totem Films hitvallása, hogy olyan alkotókat, filmeket segítsenek eljuttatni a világ filmszínházaiba, amelyek elmélyült gondolkodásra inspirálják az érzékeny közönséget. Mint írják, az Eltörölni Frankot bemutatója egy rangos, nemzetközi filmfesztiválon lesz.

A film 1983-ban játszódik a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

"Annyi mindent nem mondtak el nekem és annyi mindenről mondtak mást, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy már kérdezni sem akartam" - mondta Fabricius Gábor, a film írója és rendezője. "Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, de amit el lehet mondani, azt meg kell mondani világosan" - hangsúlyozta.

Az Eltörölni Frankot főszerepét Fuchs Benjámin, a Filo művésznéven ismert zenész játssza, mellette Blénesi Kincső erdélyi színész és Waskovics Andrea látható. De olyan ismert színészek is szerepelnek a filmben, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy Frenák Pál koreográfus.

A film látványvilágát a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő, világhírű Eggert Ketilsson izlandi szakember (Dunkirk, Csillagok között) teremtette meg. Az operatőr Dobos Tamás, a vágó Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett volt. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulenseként Gazdag Gyula filmrendező működött közre.

A film forgatókönyve a 2018-as Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Feature Launch in Development díját, valamint több meghívást kapott nemzetközi szakmai programokra.

A képen Fabricius Gábor látható. Fotó: Valuska Gábor

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés