bezár
 

film

2021. 07. 01.
Megvásárolta Fabricius Gábor nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvásárolta Fabricius Gábor nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films Már a bemutató előtt megvásárolta Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című első nagyjátékfilmjének forgalmazási jogát a francia Totem Films.

A párizsi székhelyű Totem Films hitvallása, hogy olyan alkotókat, filmeket segítsenek eljuttatni a világ filmszínházaiba, amelyek elmélyült gondolkodásra inspirálják az érzékeny közönséget. Mint írják, az Eltörölni Frankot bemutatója egy rangos, nemzetközi filmfesztiválon lesz.

A film 1983-ban játszódik a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

"Annyi mindent nem mondtak el nekem és annyi mindenről mondtak mást, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy már kérdezni sem akartam" - mondta Fabricius Gábor, a film írója és rendezője. "Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, de amit el lehet mondani, azt meg kell mondani világosan" - hangsúlyozta.

Az Eltörölni Frankot főszerepét Fuchs Benjámin, a Filo művésznéven ismert zenész játssza, mellette Blénesi Kincső erdélyi színész és Waskovics Andrea látható. De olyan ismert színészek is szerepelnek a filmben, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy Frenák Pál koreográfus.

A film látványvilágát a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő, világhírű Eggert Ketilsson izlandi szakember (Dunkirk, Csillagok között) teremtette meg. Az operatőr Dobos Tamás, a vágó Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett volt. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulenseként Gazdag Gyula filmrendező működött közre.

A film forgatókönyve a 2018-as Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Feature Launch in Development díját, valamint több meghívást kapott nemzetközi szakmai programokra.

A képen Fabricius Gábor látható. Fotó: Valuska Gábor

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Ágnes: Éden
Interjú Menyhei Szabolcs visual effects artisttal a sikerhez vezető eltökéltségről, tanulni vágyásról és tudatos karrierépítésről
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
lemezismertető
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés