bezár
 

színház

2021. 07. 04.
Csonka évadot zárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csonka évadot zárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház Csonka évadot zárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amelynek társulata a járványidőszak alatt is dolgozott az új előadások létrehozásán.

Szabó Tibor februárban hivatalba lépett igazgatója az évadzáró társulati ülésen felidézte, hogy szerint megjelentek az online térben, megtartották első stream előadásukat: a Kis hölgy a Maximból című darabot láthatták a nézők. A májusi nyitás után három bemutatót tartottak és két hónap alatt pótolták a bérletes előadásokat is.

Szkéné színház

A tájékoztatás szerint a direktor közölte: a jövő évad produkcióinak zöme még előkészítő fázisban van, munkabemutatót tartottak Visky András Pornó című darabjából, amelyben szeptember 18-án két év után tér vissza a színpadra Csonka Szilvia. Megtartották a munkabemutatót Lipták Ildikó Az ajándék című darabjából is, előkészítő fázisban van szavai szerint a Mesebolt Bábszínházzal közösen készülő Szólít a szörny című előadás és az Árad a gazság című darab.

Sikerrel zárult az Osonó Színházműhellyel közös drámatábor, amely ősszel pedagógusoknak szánt tréninggel folytatódik és zajlanak az olvasópróbák: a napokban az évad második felében műsorra kerülő Sirály rendezője, Sardar Tagirovsky is elkezdi a munkát a színészekkel.

A jövő évadtól már nem lesz tagja a társulatnak Jordán Tamás, a színház alapító igazgatója. Távozik a társulattól Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid, valamint Lábodi Ádám is. Új tagja lesz a társulatnak Dénes Emőke, Némedi Árpád és Gyulai-Zékány István.

Szabó Tibor a társulati ülésen szólt arról is, hogy a színház művészei augusztusban a város és a régió számos kulturális rendezvényén lépnek fel, augusztus 8-án az Érezd Szombathelyt! elnevezésű programsorozatban Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadását láthatja a közönség, 27-én, a Bornapokon a Mágikus Mintha színészzenekar lép fel.

Szeptember 5-én A dzsungel könyve legismertebb dalait adják elő a társulat tagjai a Savaria Múzeumban nyíló vadászati kiállításon, szeptember 11-én Szombathely főterén Weöres-tér címmel közönségtalálkozót rendez a társulat, ugyanezen a napon a püspöki palota ad otthont Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című felolvasószínházi produkciója bemutatójának, amelyet Kelemen Zoltán rendez.

A Weöres Sándor Színház szeretné tevékenységét kiterjeszteni a térség több városára, nemcsak Szentgotthárddal és Sopronnal terveznek közös projekteket, de megállapodást készülnek kötni a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével, valamint a Sárvári Zene Házával is.

Jegyek és további információk a Weöres Sándor Színház honlapján.

A kép az évadzáró társulati ülésen készült. Forrás: Weöres Sándor Színház.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés