bezár
 

art&design

2021. 07. 29.
Ismét Garten Balaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Garten Balaton Július 29-től egészen augusztus 21-ig várja a közönséget a Garten Balaton. Idén már három észak-balatoni településen: Lovason, Alsóörsön és Csopakon tartanak kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat, filmvetítéseket és beszélgetéseket együttműködésben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekttel.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat és fotográfia áll a rendezvénysorozat középpontjában. A három hetes fesztivál ideje alatt négy helyszínen hét kiállítás és két köztéri installáció valósul meg, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér.

A rendezvény ezen kívül számos kísérőprogrammal is várja az érdeklődőket. A Nagy Gyula Galériában például gyűjtőkkel, képzőművészekkel és műtárgypiaci szakértőkkel lesznek pódiumbeszélgetések olyan témákról, mint a műgyűjtés a vasfüggönyön innen és túl, a gyűjtői hálózatok, magyar művészek külföldi bemutatkozásai vagy a műtárgylopások.

Az interaktív tárlatvezetéseken művészek, művészettörténészek, műtárgypiaci szakértők és kurátorok más-más nézőpontból közelítenek ugyanazokhoz a képekhez, bevonva a hallgatóságot is az értelmezésbe; megrendezik a Garten képzőművészeti tábort, de fotómentő akciót is tartanak Lovason és Felsőörsön is.

A Garten Balaton részletes programja ezen a honlapon érhető el.

A négyzetes kép forrása: Garten Balaton

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A techno mint életérzés A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben
art&design

A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig A QAnontól a Snapchat diszmorfiáig
Az #IFeelSeen című kiállítás elméleti kereteiről
art&design

Néptelen közterek bámulják a szobrokat Néptelen közterek bámulják a szobrokat
Kolozsi Bea Közterek-sorozat című kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével

Más művészeti ágakról

gyerek

Áspis, kerekes Áspis, kerekes
Ölbeli játékok, gyerekirodalom és mozgásfejlődés
Fabricius Gábor: Eltörölni Frankot
gyerek

Szuperhős ógörög köntösben Szuperhős ógörög köntösben
Tasnádi István: Helló, Héraklész!, Pagony, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés