bezár
 

art&design

2021. 07. 29.
Ismét Garten Balaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Garten Balaton Július 29-től egészen augusztus 21-ig várja a közönséget a Garten Balaton. Idén már három észak-balatoni településen: Lovason, Alsóörsön és Csopakon tartanak kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat, filmvetítéseket és beszélgetéseket együttműködésben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekttel.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat és fotográfia áll a rendezvénysorozat középpontjában. A három hetes fesztivál ideje alatt négy helyszínen hét kiállítás és két köztéri installáció valósul meg, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér.

A rendezvény ezen kívül számos kísérőprogrammal is várja az érdeklődőket. A Nagy Gyula Galériában például gyűjtőkkel, képzőművészekkel és műtárgypiaci szakértőkkel lesznek pódiumbeszélgetések olyan témákról, mint a műgyűjtés a vasfüggönyön innen és túl, a gyűjtői hálózatok, magyar művészek külföldi bemutatkozásai vagy a műtárgylopások.

Az interaktív tárlatvezetéseken művészek, művészettörténészek, műtárgypiaci szakértők és kurátorok más-más nézőpontból közelítenek ugyanazokhoz a képekhez, bevonva a hallgatóságot is az értelmezésbe; megrendezik a Garten képzőművészeti tábort, de fotómentő akciót is tartanak Lovason és Felsőörsön is.

A Garten Balaton részletes programja ezen a honlapon érhető el.

A négyzetes kép forrása: Garten Balaton

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés