bezár
 

art&design

2021. 08. 04.
Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás nyílik az ÚjMűhely Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás nyílik az ÚjMűhely Galériában Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás nyílik szerdán Cellux - Problem solved címmel a szentendrei ÚjMűhely Galériában. A tárlat augusztus 29-ig látogatható.

A kiállítás anyagát a kortárs művészi ékszer műfaján belül többnyire a konceptuális, illetve a konceptuális és designékszer határán elhelyezkedő tárgyak alkotják, amelyeket kortárs képzőművészeti alkotások egészítenek ki fotók, installációk, videómunkák, intermediális művészeti alkotások formájában - olvasható a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében.

Mint Roskó Mária ékszertervező, a kiállítás egyik kurátora a tárlat címéről szólva kiemeli, a cellux a köznapiság tárgya, mindennapi gyógyír a minket körülvevő emberi és társadalmi problémákra, szakadásokra, melyeket a gyors eredmény reményében nem anyagában kezelünk, csupán egy celluxdarabbal összeragasztunk, és saját megnyugtatásunkra megoldott problémának tekintünk. A tárlat címe a kortárs művészi ékszer műfajának egyik központi témájára is reflektál, az érték fogalmának megkérdőjelezésére, amely az ékszerek anyagában, a művészek kompozíciós eljárásaiban, illetve témaválasztásaiban jelenik meg - idézi a közlemény a kurátor szavait.

A kiállított alkotások között a konceptuális ékszerekkel egy térben kapnak helyet a kortárs képzőművészeti alkotások fotók, installációk, videómunkák, intermediális művészeti alkotások formájában, amelyek a társadalmi lét, az énkép, a betegség és annak elfogadása, a látszat és valóság kérdéseit vetik fel a művészek egyéni alkotói programjának részeként. "A művészékszerek műfajának az elmúlt évtizedekben történt határtágításai nyomán a hagyományos értelemben vett hordható ékszerek a design, az ipar- és a képzőművészet uniójában az objektek, installációk irányába is kibővültek" - áll a közleményben.

A kiállítás kurátora Roskó Mária mellett Récsey Manyi Eszter művészeti menedzser. A tárlaton kiállító művészek között van Baglyas Erika, Benczúr Emese, Csontó Lajos, Égi Marcell, Fábián Veronika, Huber Kinga, Kis Judit, Lőrincz Réka, Szirtes János, Tengely Nóra és Zámori Eszter.

A négyzetes kép forrása a kiállítás Facebook oldala.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés