bezár
 

film

2021. 09. 14.
A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010 Szeptember 25-től egészen 2022. január 9-ig lesz látható A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010 című tárlat a szentendrei MűvészetMalomban. A kiállítás kurátora Iványi-Bitter Brigitta PhD – olvasható az esemény sajtóközleményében.

A rendszerváltás utáni évtizedek egyik legjelentősebb hazai filmgyártójává vált, a Muhi András által alapított és vezetett Inforg Stúdióról nyílik nagyszabású kiállítás szeptember 25-én Szentendrén a MűvészetMalomban. A kísérletezés szabadsága - Inforg Stúdió 2000–2010 címmel a megtekinthető tárlat a tíz éven át működő produceri iroda 270 rövid-, dokumentum-, animációs-, és játékfilmjéről, a készítésük körülményeiről, az alkotóiról, erről a pezsgő filmes korszakról ad komplex áttekintést.

A MűvészetMalomban látogatható tárlat az Inforg Stúdió portfóliójának csak egy részét reprezentálja, amelyet a szentendrei P’Art Mozi és a debreceni Apolló Mozi vetítései egészítenek ki a teljes hosszában látható játékfilmek és dokumentumfilmek segítségével. A hazai és nemzetközi sikert elérő alkotások közt vannak olyan ismert filmek, mint a Dealer; a Madárszabadító, felhő, szél; a Fekete kefe; a Bab’ Aziz - A sivatag hercege; a Barthalo! Jó szerencsét!; a Pánik; és A fény ösvényei.

A kiállítást kísérő weblapon, szeptember 25-től, online is elérhetővé válik a stúdió filmjeiből összeállított válogatás, illetve az esemény alkalmából a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum egy 12 tanulmányból álló képes katalógust jelentet meg, amelyben többek közt Báron György, Barkóczi Janka, Gelencsér Gábor, Kovács András Bálint és Lichter Péter esszéi lesznek olvashatóak.

A négyzetes kép forrása: Ferenci Múzeumi Centrum

Főoldal: jelenet a Dealer című filmben

A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010
A kiállítás 2021. szeptember 26. - 2022. január 09. között látogatható a szentendrei MűvészetMalom tereiben. További információ a kiállításról ezen a linken, illetve a tárlathoz kapcsolódó Facebook eseményen olvasható.
Helyszín: MűvészetMalom • 2000, Szentendre, Bogdányi u. 32.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés