bezár
 

film

2021. 10. 05.
A Mellékhatás előzetese nyerte a 2021-es Arany Blende fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Mellékhatás előzetese nyerte a 2021-es Arany Blende fődíját Egy Arany, két Ezüst és egy Neon Blende díjat adott át a szakmai zsűri szeptember 23-án, csütörtökön este a Budapest Rooftop Cinemában – tájékoztatta az alapító a prae.hu művészeti portált.

Szeptember 23-án osztották ki a legjobb magyar filmelőzeteseknek járó Arany Blende díjakat. Az öttagú szakmai zsűri a Mellékhatás című RTL Klubon futó sorozat trailerét ítélte a legjobbnak, az Éden és a Pesti balhé előzetesei kapták az Ezüst Blendéket; utóbbi elnyerte a Zenebank.hu különdíját is, a legjobb zene és sound designért.

Bedő Barna és Polyák György, a fődíjas trailer alkotói - Fotó: Forgó Rebeka

A Neon Blende egy új kategória: itt azt az előzetest díjazzák, amely valamiért nem passzol a hagyományos trailerek közé, ám mégis minden zsűritag szeretné kiemelni – választásuk idén a Defekt című rövidfilm teaserére esett. A versenybe került előzetesek közül nyáron az Arany Blende honlapján a közönség is kiválaszthatta a kedvencét: a szavazást a Két keréken Szászföldön előzetese nyerte.

A díjkiosztó előtt a szervezők Így készül a filmelőzetes címmel tartottak szakmai programot. Elsőként Kovács Péter, a YouTube magyarországi felelőse tartott előadást, ezt követően pedig a trailerkészítők és rendezők kerekasztal-beszélgetés formájában meséltek arról, hogyan alakul ki egy-egy trailer végső formája, és sosem látott verziókat is bemutattak a közönségnek.

„Nagyon nagy élmény volt, hogy egy komplett estét végig beszélgettünk trailerekről, és az volt a tapasztalatom, hogy az utóbbi tíz évben sikerült a filmes szakmának felnőnie ahhoz, hogy komolyan vegye a trailer műfaját” – fogalmazott Hargittai László zsűritag.

Az öttagú szakmai zsűri - Fotó: Forgó Rebeka

Az Arany Blende 2021 szakmai zsűri tagjai voltak: Madarász Isti filmrendező; Vajda Erzsébet, a UIP Duna Film ügyvezető igazgatója; Szekeres László, az AMC kreatívvezetője; Tóth Andrea forgatókönyvíró, a Kastner Budapest reklámügynökség kreatívigazgatója; és Hargittai László Balázs Béla-díjas vágó, a HSE elnöke.

Minden díjazott általános zenei, illetve prémium licenszcsomagban részesült a Zenebank.hu-tól, melyet egy éven belül használhat fel a következő traileréhez. A fődíjas trailer készítője a HSE jóvoltából, a Media Networks támogatásával kapott egy Da Vinci Resolve Studio licenszet, egy hozzá tartozó speed editor controllerrel.

 

A díjazott előzetesek és alkotóik:

Arany Blende 2021, a Zsűri Fődíja

MELLÉKHATÁS ELŐZETES

Trailer/promo producer/vágó: Bedő Barna / RTL PROMO

Kreatívvezető: Polyák György Tibor

Sound designer: Lőrincz Tamás

Grafika: Szabó Miklós

Arany Blende 2021, a Zsűri Ezüst Blende díja

A Zenebank.hu különdíja a legjobb zene és sound design-nak

PESTI BALHÉ FILMELŐZETES

Trailer producer/vágó: Duszka Péter Gábor

Kreatívvezető: Bartók Anna

Sound designer: Madácsi Imre

Grafika: Frank Rizzo

Arany Blende 2021, a Zsűri Ezüst Blende díja

ÉDEN FILMELŐZETES

Trailer producer/vágó: Bedő Barna

Sound designer: Lőrincz Tamás

További alkotó: Prukner Pál

Neon Blende a legjobb rövidfilm trailernek:

DEFEKT TEASER

Trailer producer/vágó: Gál Sándor

Sound designer: Nagy Gergely

Zeneszerző: Elekes Gergő

Közönségdíj:

KÉT KERÉKEN SZÁSZFÖLDÖN

Trailer producer/vágó: Mészáros Tamás Márton

Kreatívvezető: Ferkó Zoltán

https://aranyblende.hu/trailer/220

 

A képek forrása: Arany Blende

Fotós: Forgó Rebeka

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tarek Boudali: 30 nap maximum
Shannon Murphy: Amíg tart a nyár
Varsics Péter: Így vagy tökéletes

Más művészeti ágakról

színház

Szerzői utasításon innen és túl Szerzői utasításon innen és túl
Beckett Zsótér Sándor rendezésében a Szkénében
Misima Jukio-Forte Társulat-Szkéné: Az égő ház
Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés