bezár
 

irodalom

2022. 01. 14.
Az Országút folyóirat díjazza legolvasottabb szerzőit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országút folyóirat díjazza legolvasottabb szerzőit Döme Barbara író, Korzenszky Richárd bencés szerzetes, pedagógus és Lackfi János költő kapja az Országút folyóirat irodalmi díjait.

 A folyóirat legolvasottabb szerzőinek járó díjakat első alkalommal ítélték oda, az átadó ünnepség január 17-én lesz az Országút fővárosi székházában - mondta Szerdahelyi Csongor főszerkesztő. Kifejtette: vers kategóriában Lackfi János, a prózai szerzők közül Döme Barbara, a publicisták részéről pedig Korzenszky Richárd veheti át a folyóirat irodalmi díjait, amely oklevéllel és pénzjutalommal jár.

"A díjakat a lap szerkesztőbizottsága és szerkesztői ítélik oda az olvasottság alapján. Az Országút nyomtatott formában és online egyaránt megjelenik, a díjazottak kapták az olvasóktól a legtöbb like-ot az interneten. A három alkotó rendszeresen publikál nálunk" - közölte a főszerkesztő.

Szerdahelyi Csongor felidézte, hogy az Országút első száma 2020 februárjában jelent meg. A folyóirat második születésnapja alkalmából megjelenik egy négyszáz oldalas antológia, amelyet a hétfői díjátadón mutatnak be. A kötetben természetesen Lackfi János, Döme Barbara és Korzenszky Richárd korábbi írásai is szerepelnek.

A művészet, a tudomány és a közélet aktualitásaival, hagyományaival foglalkozó, nemzeti konzervatív értékrendet követő Országút print változata kéthetente jelenik meg a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában.

A szerkesztőbizottság elnöke Farkas Ádám, tagja Gazsó L. Ferenc, Kodolányi Gyula, Mezey Katalin, Orosz István és Zelnik József. Az Országút felelős kiadója Entz Géza.
 

Négyzetes kép forrása: az Országút Facebook-oldala.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Balla Gergellyel a Platon Karataev dalszövegeiről
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
irodalom

Tudás, internet és hálólét Tudás, internet és hálólét
Informatórium – A tudomány tudománya című tudománynépszerűsítő programsorozat a Szegedi Tudományegyetemen
irodalom

Felbolydul az alvilág Felbolydul az alvilág
Bemutatták Sepsi László Termőtestek című regényét (Jelenkor Kiadó, 2021)

Más művészeti ágakról

színház

A kimondott szónak megint súlya lehet A kimondott szónak megint súlya lehet
Radnóti Zsuzsa Megmozdult irodalom című kötetéről
art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés