bezár
 

színház

2022. 01. 18.
A szlovákiai Csavar Színház mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban
Szerdától vasárnapig tart a Vendégváró Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szlovákiai Csavar Színház mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban Négy előadással mutatkozik be a szlovákiai Csavar Színház a szerdától vasárnapig tartó Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Január 19. és 23. között tizedik alkalommal rendezi meg az idén szintén tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a hetényi Csavar Színház. A Gál Tamás vezette felvidéki társulat két felnőtt előadással és két családi produkcióval érkezik a Vendégváró Fesztiválra, amelyet minden évben a magyar kultúra napja köré szerveznek.

Szkéné színház

A kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel – olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, az első két napon két felnőtt előadás került a műsorba, a fesztivál hétvégéjén, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a hetényi Csavar Színház társulata.

Szerdán este Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt címmel Gál Tamás előadói estjét, csütörtökön Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét láthatja a közönség. Szombaton délelőtt Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című műve, vasárnap pedig Asszooony!!! – Buták versenye címmel népmese kapott helyet a programban.

A közleményben kiemelik, hogy az idei fesztivál különösen fontos a kamara méretű befogadó színház életében, hiszen a Vendégváró Fesztivállal kezdi meg a Bethlen fennállása 10. évfordulójának ünneplését. Tíz éve, 2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig kortárstánc-színházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven, befogadó színházként folytatja működését. A Bethlen első előadása 2012. január 23-án az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt – idézik fel a közleményben.

Mint kiemelik, a színház büszke arra, hogy a 10 éve megfogalmazott célok és alappillérek – mint például a külföldi produkciók befogadása vagy a határon túli magyar színházi műhelyek rendszeres bemutatása – a mai napig megállják helyüket.

A fesztivál programjáról további információ ezen a linken található.

A négyzetes kép forrása: A Bethlen Téri Színház hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Széttépett tündérmese Széttépett tündérmese
A Mohácsi testvérek Mágnás Miskája a 6szín Teátrumban
színház

A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni
Rekviem egy álomért a Budaörsi Latinovits Színházban
A Fővárosi Nagycirkusz premier-előadása békét és összetartozást hirdet
színház

Shakespeare-vígjátékok egy snittben Shakespeare-vígjátékok egy snittben
Lóvátett lovagok, Tévedések vígjátéka és A vihar a Shakespeare 37 sorozatban

Más művészeti ágakról

film

Misikém, bevetted már a gyógyszered? Misikém, bevetted már a gyógyszered?
Baranyi Gábor Benő: Zanox – Kockázatok és mellékhatások
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán
Interjú Totth Benedekkel írásról, fordításokról és a magyar irodalom lehetőségeiről külföldön


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés