bezár
 

irodalom

2022. 04. 10.
A Vates a Költészet napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vates a Westenddel közösen költészetnapi ünneplésre hívja az irodalom szerelmeseit.

A márka április 9-11 között vár mindenkit a bevásárlóközpontban, a Millennium udvaron megrendezett interaktív kiállításra, ahol mindenki megoszthatja kedvenc versrészletét. A körüljárható Sorok Között Falra ezeken a napokon 10:00 és 21:00 óra között írhatod fel legkedvesebb versed címét, vagy egy szeretett idézetedet, és elolvashatod másokét is. Így a márka kultúranépszerűsítő törekvéseinek jegyében új műveket ismerhetsz meg és akár irodalmi beszélgetések is kibontakozhatnak. Emellett megismerheted Fodor Ákos munkásságát is, aki egyebek között haikuival vált ismertté. A költő műveit és azokhoz készült illusztrációkat a szervezők táblákon állítják ki. A műfajra jellemző rövid terjedelem pedig lehetővé teszi, hogy akkor is feltöltődj egy kis művészettel, ha éppen sietsz. 

A költészet napját Magyarországon 1964. óta ünnepeljük, József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg a hazai irodalom nagyjairól. Ehhez a fontos tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és teremt teret a közös tisztelgéshez.

Az utcai ruházati márka célja egy kultúra köré szerveződő társadalmi mozgalom építése, a művészet közös ünneplése. A mostani esemény mellett közösségi média felületeiken is folyamatosan megosztják a közösségük által beküldött irodalmi és művész idézeteket. Termékeiken - pólókon, pulcsikon és kiegészítőkön - is a magyar irodalom legendás alakjai és soraik, művészeti alkotások és a hazai rajzfilmgyártás remekei szerepelnek modern dizájnként.

A kiállítás Facebook eseményét itt található. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés