bezár
 

irodalom

2022. 04. 10.
A Vates a Költészet napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vates a Westenddel közösen költészetnapi ünneplésre hívja az irodalom szerelmeseit.

A márka április 9-11 között vár mindenkit a bevásárlóközpontban, a Millennium udvaron megrendezett interaktív kiállításra, ahol mindenki megoszthatja kedvenc versrészletét. A körüljárható Sorok Között Falra ezeken a napokon 10:00 és 21:00 óra között írhatod fel legkedvesebb versed címét, vagy egy szeretett idézetedet, és elolvashatod másokét is. Így a márka kultúranépszerűsítő törekvéseinek jegyében új műveket ismerhetsz meg és akár irodalmi beszélgetések is kibontakozhatnak. Emellett megismerheted Fodor Ákos munkásságát is, aki egyebek között haikuival vált ismertté. A költő műveit és azokhoz készült illusztrációkat a szervezők táblákon állítják ki. A műfajra jellemző rövid terjedelem pedig lehetővé teszi, hogy akkor is feltöltődj egy kis művészettel, ha éppen sietsz. 

A költészet napját Magyarországon 1964. óta ünnepeljük, József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg a hazai irodalom nagyjairól. Ehhez a fontos tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és teremt teret a közös tisztelgéshez.

Az utcai ruházati márka célja egy kultúra köré szerveződő társadalmi mozgalom építése, a művészet közös ünneplése. A mostani esemény mellett közösségi média felületeiken is folyamatosan megosztják a közösségük által beküldött irodalmi és művész idézeteket. Termékeiken - pólókon, pulcsikon és kiegészítőkön - is a magyar irodalom legendás alakjai és soraik, művészeti alkotások és a hazai rajzfilmgyártás remekei szerepelnek modern dizájnként.

A kiállítás Facebook eseményét itt található. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Zsolozsma téri bábszínház Zsolozsma téri bábszínház
Balassa Krisztián: Marionett fenomenál, Kalligram kiadó, Budapest, 2021.
Vaktérkép
irodalom

Kinézni az ablakon és a közös éghez tartozni Kinézni az ablakon és a közös éghez tartozni
Lezárult a SZIFONline Vándorló Írólaborának első évada

Más művészeti ágakról

színház

Széttépett tündérmese Széttépett tündérmese
A Mohácsi testvérek Mágnás Miskája a 6szín Teátrumban
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor
art&design

Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására
Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés