bezár
 

zene

2022. 04. 16.
Szólókoncertet és mesterkurzust ad Uli Fussenegger, a kortárszene sztárja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szólókoncertet és mesterkurzust ad Uli Fussenegger, a kortárszene sztárja Budapestre érkezik április 20-án Európa egyik legvirtuózabb nagybőgő-játékosa. Uli Fussenegger a Hold utcai templomban ad klasszikusokat és újdonságokat is megszólaltató koncertet, majd másnap nyilvános mesterkurzust tart fiatal zeneművészeknek a BMC könyvtárában – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

A Sonus Alapítvány ÚjLélekZene sorozatának célja különleges kortárszenei programokat vinni a templomterekbe. Az ötödik évad részeként Érintés címmel ad szólókoncertet április 20-án Uli Fussenegger, a bázeli egyetem professzora és a bécsi Klangforum játékosa. A programon a zeneirodalom olyan óriásai mellett, mint Bach és Kurtág, három ősbemutató is elhangzik, köztük két fiatal magyar zeneszerző munkája. Illés Márton a Sonus Alapítvány felkérésére, a Siemens Alapítvány támogatásával írta Psychogramm sorozatában „Szorongós” darabját nagybőgőre, Gryllus Samu Keep On Keeping On – Monument V. darabja pedig a térbe illeszkedő elektronikával dolgozik a hangszer mellett.

Fussenegger a koncert során a nagybőgő virtuóz technikáit mutatja be, és olyan sokféle hangot és hangzást ígér, amit a közönség ritkán hallhat, különösen olyan gyönyörű akusztikában, amit a templom biztosít. A koncert az elmélyülésre vagy virtuozitásra nyitott új közönséget is megszólítja a kortárs zene rajongói mellett. A belépés ingyenes.

Az érdeklődők a koncert másnapján betekintést nyerhetnek e különleges hangszer megszólaltatásának rejtelmeibe, ugyanis a nagybőgő mestere 14 órától nyilvános kurzust tart a BMC könyvtárában. A program elsősorban fiatal zenészeknek szól, de a közönség számára is nyitott, a részvétel viszont regisztrációhoz kötött.

Kép forrása: Sonus Alapítvány

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés