bezár
 

színház

2022. 05. 01.
Független fesztivál a Budapest Bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Független fesztivál a Budapest Bábszínházban Zsinór nélkül címmel független fesztivált rendeznek a Budapest Bábszínházban; a május 5. és 9. között megvalósuló esemény programját konferencia, szakmai beszélgetések és vendégelőadások színesítik.

Az ötnapos független felnőtt bábos fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezik meg.

Szkéné színház

Mint írják, az eseménysorozat a Fejlesztés alatt - pár-beszédek a báb körül című konferenciával kezdődik, majd esténként vendégelőadásokkal folytatódik az Ország Lili Stúdióban. A darabok előtt az aulában Függő beszéd címmel a fesztivál előadásaihoz kapcsolódó beszélgetések lesznek.

Május 5-én 19 órakor Lázár Helga It Depends című előadása látható, másnap este pedig a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkcióját, a Szólít a szörnyet játsszák. A 14 éven felülieknek ajánlott darab egy szürreális belső utazás bűntudatról, elmúlásról és elengedésről; kiútkeresés egy életen át tartó trauma útvesztőjéből - írják a darab ismertetőjében. Mint kiemelik, a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálén az előadás elnyerte a legjobb ifjúsági színházi produkciónak járó Üveghegy-díjat.

Május 6-án és 8-án bábszínházi játszótérré alakul a Kemény Henrik Terem. A felnőtteknek szóló Laboratórium programban a bábszínház egy kísérleti terep, ahol a játékosok modellezhetik saját világukat Hoffer Károly rendező és Végvári Viktória színházpedagógus vezetésével.

Május 7-én Az időnk rövid története látható az Ország Lili Stúdióban. Gimesi Dóra történetében a fiatal színészek jelenléte teremti meg az időskori paradoxont: a lélek még szárnyalna, az agy, a képzelet, a szellem még úgy működik, mint régen, de az öregedő test folyamatosan emlékezteti az embert az élet végére. Az öreg bábok és a fiatal mozgatók kapcsolata olyan bábszínházi formát képes megteremteni, amelyben az elmúlás fájdalma és az öregkori küzdelmekben rejlő bizarr humor egyaránt megjelenik.

Május 8-án látható a Grand Hotel című előadás, amely az irodalom, a képzőművészet és a színház sajátos találkozási pontja. A produkciót a MárkusZínház előadásában láthatják a 14 éven felüli nézők.

Mint írják, a fesztivál Mikszáth Kálmán egyik legművészibb alkotásával zárul, Fabók Mariann egyszemélyes előadása, A fekete kakas arra világít rá milyen megdöbbentő is az a hétköznapi életben, ha valaki a templomban hirdetett erkölcsi értékrend szerint képes élni és cselekedni.

Szintén a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében indítja el legújabb gyermekeknek szóló programját a Budapest Bábszínház. Az Éjszaka a Bábszínházban igazi "ottalvós buli" a 10-12 éves diákoknak. Május 14-én éjszaka bepillanthatnak a kulisszák mögé, megnézhetik milyen, amikor elcsendesedik a színház, a színpadon leoltják a fényeket, és az árnyak életre kelnek - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Átrium Színház A trianoni csata című előadásáról
Szabó Veronika: Queendom (búcsúelőadás)
színház

Örökölt tehetetlenség Örökölt tehetetlenség
Nagy Ibsen-vizsga a Trafóban
Bemutatták Itai Segal drámáját az izraeli Habima Nemzeti Színházban

Más művészeti ágakról

gyerek

Ünnepeljük könnyűzenével a gyermeknapot
Május 29-én 10h-15h közt minden a gyermekeknek szól a Müpa körül
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán
Neked már megvan a heti Praedád?
gyerek

Pagonyfeszt a Dürer kertben Pagonyfeszt a Dürer kertben
Családi program május 22-én


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés