bezár
 

zene

2022. 06. 21.
A Csík Zenekar ad koncertet a Fiumei úti sírkertben
Múzeumok éjszakája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csík Zenekar ad koncertet a Fiumei úti sírkertben A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája országos programsorozatához, amelynek részeként szombaton a Csík Zenekar ad koncertet a Fiumei úti sírkertben, a Kossuth-mauzóleum előtti füves területen.

A NÖRI keddi közleménye szerint hagyományosan tematikus sétákkal és ingyenes szabadtéri koncerttel várják a látogatókat szombaton. Emellett 14 és 20 óra között nyitva lesznek a nagy mauzóleumok, amelyek az év többi napján csak vezetett séták során látogathatók, így az érdeklődők ezen a napon szabadon megnézhetik Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Batthyány Lajos sírépítményének belső tereit. Sötétedés után zseblámpás hangulatséták indulnak Angyalok útján címmel. 

A Csík Zenekar esti koncertjén felhangzik majd többek között József Attila Születésnapomra című verse és Petőfi Sándor Temetőben szól az ének című költeménye, valamint a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz című dal is.
 
"A Nemzeti Örökség Intézete minden évben csatlakozik a Múzeumok éjszakája programjaihoz, hiszen a Fiumei úti sírkertet egy szabadtéri múzeumként fogjuk fel, ahol a modern kori szobrászművészetünk, irodalomtörténetünk és történelmünk is felfedezhető" - mondta a rendezvény kapcsán Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója, aki hozzátette, hogy az ilyen alkalmak során a különleges programokkal olyanokat is meg tudnak szólítani, akik másként nem ismernék meg a nemzeti emlékhelyet.
 
A Csík Zenekar koncertjén a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezvenyek@nori.gov.hu email címen lehet.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/csikband

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szentpáli Roland válaszol
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.

Más művészeti ágakról

Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
Kötetlenül Pásztor Andreával
Steven Spielberg: A Fabelman család
A közelmúlt román prózájából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés