bezár
 

art&design

2022. 06. 30.
A Szigligeti Alkotóház történéről nyílik kiállítás a község több pontján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szigligeti Alkotóház történéről nyílik kiállítás a község több pontján Ahol a múzsák laknak - epizódok a Szigligeti Alkotóház történetéből címmel nyílik helytörténeti kiállítás pénteken a község több pontján: a Básti Lajos közösségi házban, a strandon és más kültereken.

A tárlattal az alkotóházat üzemeltető MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szimbolikusan is megnyitja Szigliget egyik legemblematikusabb helyszínének kapuit, hogy a közönség megismerhesse a ház falain belül megalkotott kulturális értékeket - közölte a MANK szerdán az MTI-vel.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a Sipos Tünde művészettörténész által rendezett kiállítás az alkotóház történetének legizgalmasabb epizódjait ragadja meg. A látogatók bepillantást nyerhetnek az épület arborétumába, megismerhetik a lakószobák kulisszatitkait és megbizonyosodhatnak az itt kibontakozó társasági élet kiváltságosan jó hangulatáról is.

A kiállításon archív fotókból és azokhoz tartozó leírásokból rajzolódik ki az a színes, izgalmas világ, amelyet az írók otthonaként tarthat magáénak a Szigligeti Alkotóház. Látható, amint Füst Milán egyik könyvén dolgozik, elolvasható, mit mondott a házról Esterházy Péter és hogy miként mesélt Szigligetről Makk Károly. Megelevenedik Karinthy Ferenc és Fekete István alakja, megtudható, milyen volt a fürdőélet a községben és hogy milyen játékokkal múlatták az időt a művészek - áll a közleményben.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és együttműködésével megrendezett tárlat október 9-ig tekinthető meg.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/pages/Szigligeti-Alkotóház/

Készítette: Csákvári Zsigmond

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
art&design

Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
A Rumini című táncszínházi előadásról
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Háborúról, (politikai) költészetről és személyességről Bozsik Péterrel, Orcsik Rolanddal és Terék Annával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés