bezár
 

art&design

2022. 10. 01.
Teltházas show-n mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teltházas show-n mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten Nyolc magyar márka teltházas show-n mutatta be jövő évi tavaszi-nyári kollekciójának darabjait a Milano Fashion Week-en (MFW) - tájékoztatta a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) az MTI-t pénteken.

Az ADI Design Museumban helyet kapó, 48 lookot felvonultató divatbemutatón több mint 300 néző vett részt, melléjük többezer látogató csatlakozott, akik a Fashion Hubban megtekinthető prezentációra voltak kíváncsiak - közölték. Az MDDÜ és Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában öt magyar tervező - Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Zsigmond és a Thefour - vonultathatta fel legújabb kollekcióját a kifutón kollektív divatbemutató keretében. A MFW Fashion Hubjában pedig egy héten keresztül hat hazai márka - Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Nini, Unrealindustry és a Pinetime - darabjait tekinthették meg az érdeklődők. Az Unrealindusrty állványainál VR-szemüvegen keresztül be lehetett járni a márka virtuális üzletét is.

A magyar divatmárkák immár nyolcadik alkalommal mutatkoztak be a hétfőn véget ért milánói divathéten az MDDÜ Budapest Select ernyőmárkaja alatt. Ennek célja, hogy a tehetséges hazai tervezők egyéni márkajegyeiket megtartva, de a piac felé egységes kommunikációval nagyobb figyelemben részesüljenek a nemzetközi megjelenéseken. A magyar tervezőknek lehetősége nyílt megismerkedni a nemzetközi, többek között az amerikai és kínai szaksajtóval, valamint az MDDÜ és a CNMI meghívását elfogadó viszonteladókkal. A Budapest Select ernyőmárka alatt felvonuló tervezők mellett a Pelso fürdőruhamárka is bemutatkozhatott Milánóban Balaton ihlette kollekciójával virág-, daru- és szendermintákkal borított ruháival. 

A tájékoztató idézi Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezérigazgatóját, aki szerint az MDDÜ és CNMI által közösen mentorált tervezőkre egyre többen kíváncsiak. "Stratégiai célunk, hogy a magyar tehetségeket tovább támogassuk a nemzetközi siker és elismertség útján, ezzel Magyarországnak a régióban betöltött központi szerepét, illetve nemzetközi szinten az országimázst is erősítve" - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Kép forrása: www.wikipedia.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
Horváth Éva Mónika kiállítása a Kondor Béla Közösségi Házban

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés