bezár
 

art&design

2022. 10. 26.
Lehetséges jövőink – Futures PechaKucha & kerekasztal beszélgetés
Október 26-án, a Capa Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lehetséges jövőink – Futures PechaKucha & kerekasztal beszélgetés Október 26-án, szerdán izgalmas kerekasztal beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a Capa Center a FUTURES platform együttműködésével, melynek célja Európa tehetséges fotográfusainak bemutatása. A kerekasztal beszélgetés résztvevői – a GLAMOUR magazin főszerkesztője és a FUTURES programban részt vevő alkotók – a fotográfus szakma, karrierépítés és önmenedzsment kérdéseit járják körbe.  

Hogyan alakíthatja saját pályáját egy feltörekvő fotográfus? Mik a legjobb kapcsolatépítési gyakorlatok az európai színtéren? Mit kezdjenek magukkal azok, aki nem annyira rámenősek? Miben segíthetnek az olyan mesterségesen létrehozott fotográfiai platformok, mint a FUTURES? Milyen más formái vannak az önmenedzsmentnek? Milyen szerepe lehet az egyéni karrierek létrejöttében az olyan intézményeknek, mint a Capa Központ vagy a FUTURES által kiépített szakmai hálózat más tagjai? Tanítják ezt valahol? Mi a képlet?

Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin főszerkesztője a Capa Központ által közvetített FUTURES programban részt vevő alkotókat (Bognár Benedeket, Gáldi Vinkó Andit, Rédling Hannát, Szabó R. Jánost és Zagyvai Sárit) kérdezi október 26-án 17:30-tól.

A fotográfusok a beszélgetés előtt, az est első fél órájában villámbemutatóznak: 20 képpel 6 perc 40 másodperc alatt beszélnek alkotói hozzáállásukról, gondolkodásmódjukról, a fotográfiához fűződő viszonyukról, műhelytitkaikról, sikereikről, nehézségeikről és persze arról is, min jár mostanság az eszük, hogyan alakul az aktuális projektjük, amelyek bővebb verzióban a FUTURES online platformján, valamint a Capa Központ aulájában is megtekinthetők.

A FUTURES programról

A 2017 óta működő Futures platform célja, hogy felhívja a figyelmet Európa tehetséges, feltörekvő fotográfusaira. Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában megvalósuló projekt nemzetközi alkotási, megjelenési és utazási lehetőséget biztosít több száz alkotó számára. A Futures szakmai hálózatába kapcsolódó intézmények minden évben kiválasztják azokat a pályájuk elején járó fotográfusokat, akiket jelölnek a platformhoz való csatlakozásra. A platform által kínált szakértői hálózat lehetővé teszi, hogy minden kiválasztott „Futures tehetség” a számára releváns szakemberekhez, műtárgypiaci szereplőkhöz és a tágabb értelemben vett nagyközönséghez is könnyebben eljusson. A Futures programba való bekerülés a művészi minőség tanúsítványa, és bővíti az alkotók érvényesülési lehetőségeit.

A FUTURES platform tagjai: CAMERA (IT), Centre Photographique Rouen Normandie (FR), Ci.CLO (PT), Copenhagen Photo Festival (DK), Der Greif (DE), FOMU (BE), FOTODOK (NL), Fotogalleriet (NO), Fotofestiwal Lodz (PL), Fotograf (CZ), ISSP (LV), Organ Vida (CR), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Centre (HU), Triennial of Photography Hamburg (DE), Void (GR).

A program az Európai Unió Kreatív Európa programjának része, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja. Az esemény partnere a Fotóhónap 2022.

LEHETSÉGES JÖVŐINK – FUTURES PechaKucha & kerekasztal beszélgetés
Az esemény 2022. október 26-án 17:30-kor kezdődik, az érdeklődők számára a részvétel ingyenes. Az alkotókról bővebben itt lehet olvasni.
Helyszín: Capa Központ / STÚDIÓ • 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés