bezár
 

art&design

2023. 02. 16.
Oasis a Q21-ben
Mendreczky Karina és Járay Kortmann Katalin képzőművészek közös kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február 22-én szerdán nyílik meg Mendreczky Karina és Járay Kortmann Katalin képzőművészek közös kiállítása a Museums Quartier Q21 kiállítóterében 18:30-kor.   

A két művész néhány éve újra együtt dolgozik, akik munkáikban rendkívüli érzékenységgel megkomponált műegyüttesüket hoznak létre. Oasis (Oázis) című közös kiállításuk egy olyan finom szövetű térinstalláció, amely szobrokból, (pszeudoarchív) fotókból, nyomtatott textíliákból, rajzokból és hangkompozícióból tevődik össze. A kiállítás anyaga összességében egy misztikus, meseszerű összhatást kelt, egy olyasfajta wunderkammert idéz meg, melyben visszhangoznak az életről és halálról való különféle elképzelések és felfogások, és amelyben egyén és közösség természethez fűződő viszonyát is körüljárhatjuk.  

A kiállítás május 7-ig tekinthető meg. 

Kurátor: Verena Kaspar-Eisert

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
art&design

Interjú Rainer Péterrel, a Gadányi Jenő Alapítvány elnökével
Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
A Trafó Galéria Hogyan lehet egy téglával betörni a bank ablakát, ha még ahhoz sincs erőnk, hogy kikeljünk az ágyból? című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés