bezár
 

irodalom

2023. 04. 11.
Előrendelhető Turi Tímea Egyszerre egy beszéljen című verseskötete
Megjelenés: május elején, bemutató a Margó fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május elején jelenik meg a Prae Kiadónál Turi Tímea Egyszerre egy beszéljen című verseskötete. A bemutatója május 11-én 18:00-tól a Margó Fesztiválon lesz, ahol Turi Tímeával és Gál Ferenccel Krusovszky Dénes beszélget.

Az Egyszerre egy beszéljen Turi Tímea negyedik verseskötete, amely ironikusan, ugyanakkor veszettül komolyan kapcsolódik a szerző korábbi, máshonnan megszólaló, A dolgok, amiről nem beszélünk (2014) című könyvéhez. Hiszen időközben nagyon is szó lett azokról a bizonyos dolgokról, amelyek a versek alaphelyzetéül szolgálnak: az új kötet már a végtelen sok megszólalásból ki sem hallható egyet keresi, azt az egyet, egyszerre egyet, akire épp figyelni akar.

Az egy szintre emelkedés, az egyenrangúvá válás lehetőségének költészete ez, ahol Odüsszeusz egy szőrös pacák, akinek hosszan tartó útját az egész világ úgy ismeri, mintha mostanság posztolta volna végig egyes állomásait a közösségi médiában. A mitológiai szereplők és történeteik belesimulnak a hétköznapok történéseibe, szinte testközelbe kerül a múlt, miközben az a kérdés emelkedik az összes fölé, hogyan élhető meg a hit a 21. században.

A kötetben kilenc vers olvasható Bevezetés az imádkozásba címmel, melyek a ciklusok élén állva folyvást visszavezetik az olvasót ehhez a nullponthoz, hogy az utánuk következő versekben újabb ismerős helyzetben találja magát, vagy találjon ott valaki mást ebben a belakható költészetben.

A kötet szerkesztője Péczely Dóra volt, a borítót Szabó Imola Julianna tervezte, a szerző portréját Bach Máté készítette.

A könyv előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában – előrendelőink igény esetén dedikált példányt kapnak.

Turi Tímea: Egyszerre egy beszéljen

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
Emlékfát és emléktáblát avattak Kabai Lóránt tiszteletére
irodalom

A Margó Fesztiválon mutatták be Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg című regényét (Jelenkor Kiadó, 2023)
Tudósítás Gužák Klaudia és Gyurász Marianna könyvbemutatójáról

Más művészeti ágakról

Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Pólik József: Balcsillag
art&design

Méhek mint művészek, művészek mint méhészek
Palojtay János doktori koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés