bezár
 

zene

2023. 05. 13.
Házimuzsika a Bogányi családdal a Café Lisztben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Házimuzsika a Bogányi családdal a Café Lisztben Június 6-án, kedden 19:00 órakor a Café Liszt helyszínén ad koncertet Bogányi Gergely, Bogányi Bernadett és Clara Dent-Bogányi – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

A koncerten a zongoraművész a saját nevét viselő Bogányi-zongorát szólaltatja meg, amelynek már első prototípusa is az Aria Hotelben állt, és egy továbbfejlesztett verziója a mai napig a szálloda Music Garden auláját ékesíti. A futurisztikus zongorát konstruktőrök csoportjával egy új elképzelés és technológia alapján azért építette, hogy megtalálja az ízléséhez legközelebb álló hangzást. 

Az est fellépőit különleges családi szálak kötik össze, vagy ahogy ők fogalmaznak, a családban létezik egy titkos nyelv, és a közös koncertek erejéhez hozzájárulnak a közös gyökerek, a közösen képviselt értékek, valamint az évtizedes tapasztalat, Bogányi Gergely szerint annyira “erős és jóleső” volt a zene ölelése gyermekkorukban, hogy három testvérével együtt mindannyian zenészek lettek, majd Clara Dent-Bogányi oboaművész is csatlakozott négyesükhöz mint Bogányi Bence felesége, Bogányi Bernadett  pedig fuvolán fog játszani.

A Café Lisztnek otthont adó, New York-i Library Hotel Collection szállodacsoporthoz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt egyik termének, a tükörteremnek felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Placido Domingo, Gregory Porter, Lenny Kravitz, hogy csak néhányat említsünk. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna. 

A jegyvétel ezen a linken elérhető.

Kép: ©Nora Vasony

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés