bezár
 

art&design

2023. 05. 19.
Ezer egyetemistát lát vendégül a Volkswagen a Szépművészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezer egyetemistát lát vendégül a Volkswagen a Szépművészeti Múzeumban A múzeumok nemzetközi világnapja alkalmából a Volkswagen Magyarország ezer egyetemistának biztosít lehetőséget arra, hogy ingyen tekintse meg a Szépművészeti Múzeumban a Csontváry 170 kiállítást - közölte a Porsche Hungária csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a programban résztvevő egyetemek aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákjai május 18. és 31. között regisztrálhatnak, ezt követően június 1-től július 2-ig van lehetőségük egyszeri ingyenes belépésre a Csontváry 170 kiállításra a vállalat által biztosított jegyekkel.

A programban résztvevő felsőoktatási intézmények között az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, az Eötvös József Főiskola, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem szerepel - áll a közleményben.

A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) festőművész születésének 170. évfordulóját ünnepli a mintegy 40 művet felvonultató Csontváry 170 kiállítással.

A közleményben idézik Papp Zoltánt, a Volkswagen magyarországi márkaigazgatóját, aki szerint a Szépművészeti Múzeummal egyeztetve azért jött létre a kezdeményezés, hogy minél több fiatalt csábítsanak be a múzeumba. Egyrészt meg akarják mutatni a hallgatóknak, milyen gazdag a magyar képzőművészeti örökség, másrészt élményt szeretnének nekik szerezni.

Fotó: www.szepmuveszeti.hu/mutargyak/maganyos-cedrus

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés