bezár
 

film

2023. 08. 15.
2024-ben kerülhet a magyar mozikba Schwechtje Mihály második nagyjátékfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2024-ben kerülhet a magyar mozikba Schwechtje Mihály második nagyjátékfilmje 2024-ben kerülhet a magyar mozikba Schwechtje Mihály második nagyjátékfilmje, a Sünvadászat, amelyet beválogattak a rangos San Sebastian Filmfesztivál szakmai programjába, így először a nemzetközi szakmai zsűri láthat részleteket belőle - tájékoztatta a film forgalmazója az MTI-t kedden.

Mint felidézik, a spanyol filmfesztivált idén 71. alkalommal rendezik meg a baszk városban. Európa egyik legrégebbi filmes mustrájának szakmai programjában, szeptember 25. és 27. között Schwechtje Mihály, valamint a Sünvadászat vezető producere, Petrovits Genovéva lehetőséget kapnak, hogy négy másik, befejezés előtt álló film alkotói mellett szakmai közönségnek mutassák be a készülőben lévő anyagot a WIP Europa (Work In Progress Europa) szekcióban. Az alkotók német, spanyol, holland, török produkciókkal versenyezve tízezer eurós pénzdíjat és utómunka-támogatást nyerhetnek, valamint további partnereket és nemzetközi forgalmazót találhatnak - áll a közleményben.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:-) rendezőjének második nagyjátékfilmje egy fordulatokban gazdag nap eseményein keresztül beszél a felelősségvállalásról, a gyereknevelésről, valamint a karrier-család-gyerek hármas huszonegyedik századi nehézségeiről. A korábban A bébiszitter munkacímen futott film főszereplője Mari Dorottya, mellette kiemelt szerepet kaptak a rendező gyermekei, Schwechtje Matild és Schwechtje Jónás, valamint Polgár Csaba és Jakab Juli - olvasható a közleményben.

A munkálatokban Mártonffy Zoltán producerként, Hajdu Szabolcs executive producerként vesz részt, a fejlesztést a Kreatív Európa MEDIA programja támogatta, a forgatáshoz szükséges forrást pedig a Cinesuper és a Kino Alfa biztosította. A Mozinet közleményében kiemeli, hogy a film utómunkájához a teljes finanszírozás még nem biztosított, a producerek további partnerek bevonásán dolgoznak. A Sünvadászat 2024-ben kerülhet a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés