bezár
 

film

2023. 08. 28.
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit Harminckét, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotása részesült elismerésben vasárnap a 30. Országos Diákfilmszemlén.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az idén is három kategóriában díjazta az alkotásokat a zsűri: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek filmjeit ismerték el a filmes seregszemlén.

Azt írták, a hétfőtől vasárnapig a budapesti Aranytíz Kultúrházban megrendezett 30. Országos Diákfilmszemlén többi között animációkat, filmdrámákat, dokumentumfilmeket, rövidfilmeket, természetfilmeket, digitális rajzanimációs etűdöket, krimi-vígjátékot, reklámfilm-paródiákat és horrorfilmeket díjazott a zsűri. A filmszemlén közönségdíjat és alkotói díjat is kiosztottak.

A zsűri elnöke Matkócsik András operatőr, filmrendező volt.

Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező 30 éve azért hozták létre a diákfilmszemlét, hogy a fiatal filmeseknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt.

Korábbi tájékoztatásukban a szervezők a diákfilmszemle céljának nevezték azt is, hogy a filmezéssel foglalkozó fiatal generáció tagjai megismerjék egymást, és a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Velencében láttuk Reisz Gábor legújabb filmjét
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Greta Gerwig: Barbie
Merész nők a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
gyerek

Gyermekprogramokkal, Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várják az érdeklődőket a Hild-villában
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés