bezár
 

film

2023. 08. 28.
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit Harminckét, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotása részesült elismerésben vasárnap a 30. Országos Diákfilmszemlén.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az idén is három kategóriában díjazta az alkotásokat a zsűri: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek filmjeit ismerték el a filmes seregszemlén.

prae.hu

Azt írták, a hétfőtől vasárnapig a budapesti Aranytíz Kultúrházban megrendezett 30. Országos Diákfilmszemlén többi között animációkat, filmdrámákat, dokumentumfilmeket, rövidfilmeket, természetfilmeket, digitális rajzanimációs etűdöket, krimi-vígjátékot, reklámfilm-paródiákat és horrorfilmeket díjazott a zsűri. A filmszemlén közönségdíjat és alkotói díjat is kiosztottak.

A zsűri elnöke Matkócsik András operatőr, filmrendező volt.

Merza Gábor független filmes, Papp László médiatanár és Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező 30 éve azért hozták létre a diákfilmszemlét, hogy a fiatal filmeseknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Az általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt.

Korábbi tájékoztatásukban a szervezők a diákfilmszemle céljának nevezték azt is, hogy a filmezéssel foglalkozó fiatal generáció tagjai megismerjék egymást, és a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
(Súlyosan elfogult vélemény)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés