bezár
 

színház

2023. 08. 28.
Fesztivállal indul a bábszínházi évad Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fesztivállal indul a bábszínházi évad Szegeden A SZINkópé Fesztivállal kezdi évadát hétvégén a szegedi Kövér Béla Bábszínház - tájékoztatta a kulturális intézmény az MTI-t.

 Az immár harmadik alkalommal megrendezett fesztiválnak szombaton és vasárnap a bábszínház épülete és az előtte található sétány ad helyet. A két nap alatt több mint tíz program közül választhatnak az érdeklődők. A Kövér Béla Bábszínház három saját előadással készül. A legkisebbeket a Kukucs és a Rókus Mókus csöppségek színháza várja szombaton és vasárnap, a nagyobbakat pedig az Elhagyatott rét lakói, azaz a kuflik szórakoztatják szombat délelőtt.

A zalai Hottón alapított családi bábszínház, a Ziránó Egyszer fenn. Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában címmel tart előadást.

A zalaegerszegi Griff Bábszínház is Szegeden vendégeskedik a hétvégén Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, amelyet mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók.

Különleges bábtechninkákból sem lesz hiány, hiszen két marionett-előadás is érkezik a Kövér Béla Bábszínházba. Majoros Ági Piroska és Farkas meséjét hozza el Szegedre, a Bábakalács Bábszínház pedig a világ legkisebb cirkuszával kápráztatja el a közönséget. A Bábakalács Bábszínház a Szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is elmeséli tíz lenyitásban és kilenc felnyitásban kicsinyek és nagyok mulattatására vasárnap délután.

A zenét és táncot kedvelők sem maradnak program nélkül. A bábszínház társulata bábkoncerttel készül, szombaton pedig a HolddalaNap zenekar tölti meg muzsikaszóval a bábszínház Nagytermét. A fő programok mellett bábsimogatás és -készítés, zeneszőnyeg, verskukker és Port Ciggedin Totó is várja az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

GarázsMacbeth a Gyulai Várszínházban
A Radnóti Színház A vége című előadásáról
Összművészeti élmény a Jurányiban
Jászay Tamás: Színház a másodikon – Ötvenen a Szkéné 50 évéről

Más művészeti ágakról

Magyarul olvasható Chrétien de Troyes: Perceval, avagy a grál meséje című verses regénye
gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
A magyar szocialista kerámia története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés