bezár
 

art&design

2023. 10. 14.
Húsz fotós 150 képe lesz látható a Capa Központ új tárlatán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Határátlépések - A képek politikája címmel nyílik vasárnap új kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a tárlaton húsz, különböző országból származó művész 150 fotója és videóinstallációja lesz látható.

A tárlat húsz, különböző országból származó művész 150 fotójából és videóinstallációjából áll, többek között Borisz Mikhajlov, Rafal Milach, Annie Leibovitz, Makszim Dondiuk, Jevhen Maloletka, a The New York Times nyomozócsoportja, Robert Capa és Martin Parr munkáit is bemutatja.

A kiállítás a határok és a határok kijelölésének megvizsgálásával történelmi, kulturális és a médiával összefüggő vonatkoztatási rendszereket tár fel: a témát a tárlat fényképek segítségével tanulmányozza, különös tekintettel a fotók közlésének módjára és terjesztésre, valamint a mögöttes mechanizmusokra. Különös hangsúlyt kap a fényképeknek a hírcsatornákon és a közösségi médiában történő felhasználása.

A kiállítás az ukrán háborút helyezi előtérbe. A tárlatra látogatók egyebek mellett arra kaphatnak választ, hogy milyen típusú képeket generálnak bizonyos üzenetek közlése céljából, valamint milyen folytonosságok és közös vonások érvényesülnek a társadalomban a képek értelmezésével kapcsolatban.

A kiállítás június 2. és augusztus 20. között a legnagyobb ausztriai fotóbiennálé, a bécsi Foto Wien részeként volt látható.

A tárlat kurátorai Kateryna Radchenko, az Odesa Photo Days Festival alapítója és Felix Hoffman művészettörténész, a Foto Arsenal Wien és a Foto Wien művészeti vezetője.

A 2024. január 14-ig látogatható tárlatról további információk itt érhetők el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés