bezár
 

zene

2023. 10. 18.
Klasszikus művek az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Klasszikus művek az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén Haydn, Sosztakovics és Mozart műveit adja elő az Anima Musicae Kamarazenekar november 29-én 19.30-tól a Zeneakadémián. Közreműködik Szergej Nakarjakov és Raúl da Costa – közölte az Anima Musicae a prae.hu művészeti portállal.

November 29-én, az Anima mellett „a trombita Carusójaként” emlegetett Szergej Nakarjakov és Raúl da Costa tolmácsolásában újra felfedezhetjük a világklasszis alkotásokat a Zeneakadémián. A hangszerek igazi és élő varázslatot adnak ehhez az estéhez: Nakarjakov szárnykürt és trombita segítségével, Da Costa pedig egyedi zongorajátékával kápráztatja el a nagyérdeműt.

Szergej Nakarjakov repertoárja már csodagyerekként sem korlátozódott a trombitára írt művekre, hanem – kezdetben édesapja, később saját és mások átiratainak köszönhetően – egyre több olyan darabot foglal magában, amelyeket eredetileg más hangszerre komponáltak. Haydn művének átiratában a szólószerepet ritkán betöltő szárnykürtöt ismerheti meg a közönség, Nakarjakov egyedi készítésű hangszere segítségével.

Műsor
J. Haydn: C-dúr csellóverseny Hob.VIIb:1 (átirat) – közreműködik: Szergej Nakarjakov (szárnykürt)
D. Sosztakovics: c-moll zongoraverseny – közreműködik: Raúl da Costa (zongora) és Szergej Nakarjakov (trombita)
  -- szünet --
W. A. Mozart: C-Dúr quartet KV 157
D. Sosztakovics: - R. Barsaj: c-moll kamaraszimfónia

Jegyinformációk.

A kép forrása: Anima Musicae Kamarazenekar

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés