bezár
 

film

2023. 10. 30.
Csütörtöktől mozikban az Elfogy a levegő
Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje több nemzetközi díjat is nyert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat, köztük az elsőfilmes szekció fődíját elnyert alkotás korábban szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában, és a közeljövőben tovább folytatja fesztiválkörútját.

A megtörtént eseményekből kiinduló Elfogy a levegő főszereplője, Ana irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, aminek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

prae.hu

Az Elfogy a levegő a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült. A főbb szerepekben Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes láthatók, forgatókönyvírója Palóczi Zita és Moldovai Katalin, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András és Moldovai Katalin volt.

A Mozinet forgalmazásában november 2-tól országszerte látható filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

Képek forrása: port.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés