bezár
 

zene

2023. 11. 03.
Fazil Say zongoraművész az MVM Koncertek sorozatában
20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata november 21-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Müpában Fazik Say Johann Sebastian Bach Goldberg-variációk (BWV 988) című művét adja elő. A török zongoraművész Budapesten a Zongora-sorozat keretében immár 5. alkalommal lép fel. 

A török zongoraművész, zeneszerző és jazz-zenész sokoldalúságával nagy sikerrel szerepelt a világ minden táján. Játszott a Carnegie Hallban és számos rangos fesztiválon.

Fazik Say 1970-ben született Ankarában, irodalmár családban; szülei klasszikus zene iránti vonzalma meghatározó volt számára. Tizenhét évesen ösztöndíjjal került a düsseldorfi Robert Schumann Intézetbe, ahol David Levine irányításával tanult, majd a Berlini Konzervatóriumban folytatta tanulmányait.

Huszonhat éves mutatta be saját szerzeményét, Selyemút című concertóját Bostonban. 2004-ben európai és amerikai turnén vett részt Maxim Vengerovval. 2008 óta az Európai Unió felkérésére a kultúrák közötti párbeszéd nagykövete. Rendszeresen kap meghívást a New York-i, az Izraeli Filharmonikus Zenekartól, a Baltimore-i, Szentpétervári és a BBC Filharmonikusoktól, a Bécsi Szimfonikusoktól és az Orchestre National de France-tól.

Az MVM Koncertek sorozata november 26-án a Magyar Zene Házában Fülei Balázs koncertjével folytatódik, majd december 5-én a Zeneakadémia Nagytermében Jevgenyij Koroljov zongoraestjeivel fejeződik be.

További információ a Müpa weboldalán

 

Fotó: Fethi Karaduman

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Szinvai Dániel: Párhuzam
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés