bezár
 

film

2024. 01. 25.
Egy karmikus és egy megfáradt szerelem története
Online ingyenesen nézhető a Légszomj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenesen nézhető online a 85 perces spirituális-misztikus dráma, amelynek témája egy jó körülmények között élő pár bántalmazó kapcsolatának története, benne misztikus fordulattal. A Légszomj Magyarország és Románia, Erdély területén érhető el ingyenesen.

Légszomj – Szorongató múlt címet kapta Pálfai Károly filmje, amely egy főnök és beosztottja között kialakult, majd 10 év alatt abuzívvá vált szerelem történetét meséli el. Habár kapcsolatuk zátonyra futott, Hanna egy spirituális tanítónál keresi a választ, hogy megmentse házasságukat Danival. A válasz azonban egy fiatal és sármos férfi képében érkezik. Alex gondolatai és szembesítései megzavarják Hanna lelkivilágát. A sokasodó látomások és karmikus emlékek mozaikként rajzolják ki a fájdalmas múlt képét, melynek szereplői ebben az életben újabb esélyt és döntési lehetőséget kapnak a múlt feloldására.

LÉGSZOMJ
Jelenet a filmből: Hanna és Alex

A film különlegessége, ahogyan a rendező is kiemeli – „Nem filmesek vagyunk, hanem filmekkel mesélünk!” – az, hogy egy 12 fős buddhista baráti társaság készítette. A Légszomj Horvátországban és Zebegényben, valamint Budapest környékén 12 napon keresztül forgott. A film finanszírozása és alacsony költségvetése teljes baráti és közösségi összefogással állt össze, a RITKA.HU támogatásával.

Pálfai Károly első TV-filmje egy 12 fős buddhista közösség munkája, melyet az összefogás, az együttérzés és a közös alkotás iránti szenvedély jellemez. A baráti közösség Pálfai Károly vezetésével ezidáig két kisfilmet alkotott. A Lecsó című első rövidfilmjük egy kerekesszékes történet, amely 13 kisebb nemzetközi kisfilmes fesztiválon aratott sikereket, valamint az MTVA csatornái is sugározták. A Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján országosan közel 25 ezer diáknak vetítették le az iskolákban. A csapat második kisfilmje a Bound legs, azaz a Cipőfűző című alkotás, amely a helikopter-szülők és a tinédzser gyermekeik között tátongó kommunikációs szakadékról és eltérő motivációkról szól, tükröt állítva a mai kor jellegzetes működésének, a túlgondoskodásnak. A filmet nemzetközi szinten 33 díjjal jutalmazták kisebb kisfilmes fesztiválokon, New Yorktól egészen Londonig.

A Légszomj – Szorongató múltat január 15-ei online premierje óta film hivatalos oldalán, a www.ritkafilm.hu oldalon lehet megnézni.

 

Forrás: Légszomj – Szorongató múlt

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés