bezár
 

irodalom

2024. 02. 06.
Fiatal prózaírók jelentkezését várja a FISZ Junior
A Fiatal Írók Szövetsége 2024. február 29. és március 3. között kreatív írás kurzust hirdet 14-19 évesek számára
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A FISZ Junior ezúttal azok jelentkezését várja, akik érdeklődnek az irodalom és a szépírás iránt, szeretnek írni, olvasni, van már néhány elkészült szövegük, és szívesen fejlesztenék a kreatívíró képességüket. A kurzust 2024. február 29. és március 3. között tartja a FISZ Junior két oktatója, Élő Csenge Enikő és Kazsimér Soma. 

A Fiatal Írók Szövetsége 2024. február 29. és március 3. között kreatív írás kurzust hirdet 14-19 évesek számára. Várják mindazon fiatalok jelentkezését, akik érdeklődnek az irodalom és a szépírás iránt, szeretnek írni, olvasni, van már elkészült szövegük, és szívesen fejlesztenék a kreatívíró képességüket.

Ez alkalommal kizárólag prózával, prózaírással foglalkoznak majd a résztvevők, így a szervezők azt kérik, a jelentkezők ezt mindenképpen vegyék figyelembe. A költők számára azt üzenik, a tavaszi-nyári workshopon a líra lesz a középpontban, így számukra is lehetőség nyílik majd. 

A résztvevők a kreatív feladatok, az íráskészség fejlesztése, a tematikus rendhagyó irodalomórák és a műhelymunka mellett személyesen találkozhatnak pályakezdő és már aktívan publikálószerzőkkel, akik amellett, hogy részt vesznek a közös műhelymunkán, saját életpályájukkal és művészetükkel kapcsolatban is tartanak majd rövid előadásokat a kurzusra felvételt nyert alkotóknak.

A kurzus helyszíne: Kisprésház, 1111 Budapest, Bartók Béla út 44.

A kurzus ideje: 2024. február 29. - március 3.

Az alkalmak pontos ideje:

  • február 29., csütörtök: 17:00-tól 20:00-ig
  • március 1., péntek: 17:00-tól 20:00-ig
  • március 2., szombat: 10:00-14:00-ig
  • március 3., vasárnap: 10:00-12:00-ig.

 

A szervezők kérik, hogy csak azok jelentkezzenek a kurzusra, akik a megadott alkalmak mindegyikén részt tudnak venni.

A résztvevőknek lehetőségük lesz felolvasni egy bemutatkozó esten, a kurzus utolsó napján 17:00-18:30-ig a Kisprésházban.

A kurzus tanárai: Élő Csenge Enikő és Kazsimér Soma

Meghívott vendégek: Mészöly Ágnes és Potozky László

A jelentkezés határideje: 2024. február 22., csütörtök éjfél.

A kurzus minden résztvevő számára ingyenes.

A jelentkezés menete: a kurzusra egy novella vagy egy novellarészlet / regényrészlet beküldésével lehet jelentkezni, amelynek terjedelme nem haladja meg az öt A4-es oldalt. A pályázati anyagokat egy Word-dokumentumban csatolva várják a fiszjunior@gmail.com e-mail címre, név nélkül, anonim módon; a jelentkező neve és életkora csak az e-mail szövegében legyen feltüntetve.

A kurzusra összesen 10 fővel indul, a kiválasztás a beküldött szövegek alapján történik. A felvételt nyert jelentkezőket e-mailben értesítik február 26-ig.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Vaktérkép
Mohai V. Lajos Kanizsai Hidegház című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés