bezár
 

irodalom

2024. 02. 07.
A vers mérték
Indul a Felső rímezer tavaszi mesterkurzusa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vers mérték - Ezzel a szlogennel indul február 13-án a MűGond Hermeneutikai Kör mesterkurzusa, amely idén a verseket helyezi középpontba. A 11 előadás során 8 verset fognak értelmezni többek között József Attilától, William Blake-től és Boudelaire-től.

A MűGond első mesterkurzusa 2020 februárjában indult A nagy Dekameron-olvasás címmel, az azóta eltelt négy évben számos hosszabb és rövidebb kurzust  kínált az érdeklődőknek. Partnereik között a Müpa és a Magyar Állami Operaház is szerepel, ezen kívül számos rangos meghívott előadó is részt vesz a kurzusokon.

Általában olyan műveket választanak az értelmezés középpontjába, amelyeket a köztudatban kifejezetten megközelíthetetlennek, nehezen értelmezhetőnek tartanak.

A korábbiakban ilyenek voltak például James Joyce Ulysses című műve vagy Dante Isteni színjátéka, de készült már kurzus Wagner Ring opera-tetralógiájához is. A több héten át tartó közös értelmezés során nemcsak előadásokat hallgatnak meg a jelentkezők, hanem közösen, interaktív játékokkal tárják fel a mű jelentésrétegeit.

Az idén induló kurzus február 13-án kedden veszi kezdetét. A 11 előadás során 8 verset értelmeznek majd, többek közt József Attila, William Blake, Walther von der Vogelweide, T. S. Eliot és Boudelaire műveit. A kurzus célja elsősorban a versolvasás népszerűsítése.

A Felső rímezer iránt érdeklődők többféle jegytípus és csomagajánlat között válogathatnak, melyeket a kurzus oldalán tekinthetnek meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés