bezár
 

irodalom

2024. 02. 14.
Oravecz Imre nyolcvanegyedik születésnapja
Budapesten és Debrecenben ünneplik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oravecz Imre nyolcvanegyedik születésnapja Oravecz Imre nyolcvanegyedik születésnapján Budapesten és Debrecenben is tisztelegnek a szerző életműve előtt. Február 15-én 18 órától a FISZ rendezvénye a Magyar Széppróza Napjához kapcsolódva emlékezik meg Jókai Mórról és Oravecz Imréről, a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban pedig összművészeti estet rendeznek.

A Jókai Mór életműve előtt tisztelgő Magyar Széppróza Napját (február 18.) idén Oravecz Imre regénytrilógiájával köti össze a Fiatal Írók Szövetsége, hiszen A rög gyermekei szerzője épp előtte, február 15-én ünnepli 81. születésnapját.

A két születésnapot a Tempevölgy Könyvek sorozat két friss kötetének bemutatójával kötik össze a budapesti Lumen kávézóban.

Az est fináléjaként a FISZ prózaműhelyének résztvevői (Gleb Anitta, Király Csenge Katica, Mindák Dániel, Ocsenás Péter Bence, Orbán Krisztina) olvasnak fel.

A program menetrendje a következő:

18:00 – „Nekem is van egy hőstettem, amivel dicsekedni lehet” – Dráma, adaptáció és teatralitás a Jókai-jelenlétben.  A kötet szerkesztőivel, Hansági Ágnessel és Hermann Zoltánnal Kiss A. Kriszta beszélget.

19:00 – Az álom anyaga – Tanulmányok Oravecz Imre A rög gyermekei című regénytrilógiájáról. A könyv szerzőivel, Mészáros Mártonnal és Pataki Viktorral Hansági Ágnes beszélget.

20:00 – A magyar széppróza adja!

Ugyanezen a napon Debrecenben Oravecz Imre életművét egy összművészeti est keretében kívánja a Csokonai Nemzeti Színház még közelebb hozni a cívisváros lakóihoz. A szerzőről készült portréfilmmel, valamint A rög gyermekei című regénytrilógiájából származó, művészi előadásban hallható prózarészletekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvényt az Alföld folyóirat főszerkesztője, Szirák Péter nyitja meg. Az esemény helyszíne a Csokonai Fórum Simor Ottó Orfeuma.

Kép forrása: FISZ

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés