bezár
 

irodalom

2024. 03. 31.
Láng Orsolya új könyvének bemutatója
Ház, délután
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A Prae Kiadó 2024. április 9-én bemutatja Láng Orsolya új verseskötetét a Kis Présházban. A szerzővel L. Varga Péter irodalomtudós, a kiadó munkatársa beszélget.

A könyvet, akárcsak a szerző Személyes okok című, korábbi verseskötetét, a Prae Kiadó és az erdélyi Lector Kiadó jelentette meg, Lapis József szerkesztésében. Borító: Láng Orsolya. A szerző korábbi kötetei: Tejszobor (kisregény, FISZ-Erdélyi Híradó, 2015), Bordaköz (versek, FISZ-Erdélyi Híradó, 2016), Pályamatricák (útirajz, Lector, 2020), Személyes okok (versek, Lector-Prae, 2021). A Ház, délután megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában. A személyes részvételt jelezni lehet az est Facebook-eseményénél.

Mohácsi Balázs a következőképpen ajánlja a könyvet. 

A délelőtti program után a ház délután elegánsan eklektikus berendezésű, kellemesen fényezett, de ha kell, kellemesen árnyas is. Tehát árnyékolástechnikailag megfelelő. Csendes és élénk. Élénk és nyugodt. A jövevény eleinte zavarban van. Mégiscsak begurult ide a melankólia sötét golyója a folytatásnak hitt irányból. Aztán nagyítólencsén át láthattunk egy ölelkezést egy távoli ház emeleti lakásában. Közben meg elszabadult az ajándékpokol: sorjáznak a jobbnál jobb versek, mégsem árt meg a jóból a sok.

Láng Orsolya új kötetében bizalmasának fogadja az olvasót, és megmutatja, milyen, amikor apró balladák képei keverednek emberközi kapcsolatok jeleneteivel, ahogy az anyanyelvünk között az idegen szavak. Olyan természetesen, hogy ha valaki mögöttünk kellően lágy akcentussal ejti ki egy sziget fővárosának a nevét, közel kerülünk a nagybetűs Költészethez. Mi a siker titka, ha nem ez?

Láng Orsolya: Ház, délután

A szerző fotóját Weber Kristóf készítette

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés