bezár
 

film

2024. 04. 09.
Előzetest kapott A boldogság ügynöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A boldogság ügynöke című dokumentumfilm május 2-tól látható a magyar mozikban. Most elkészült a magyar-bhutáni koprodukcióban megvalósult, korábban a Sundance versenyprogramjában és megannyi más fesztiválon szerepelő film mozielőzetese.

Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezők egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követték A boldogság ügynöke című filmben. A mindössze 700 ezer embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négy órás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogságindexét”.

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Az ő kalandjain keresztül leshetnek be a nézők a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi ezeket az embereket igazán boldoggá, és egyáltalán, valóban mérhető-e a boldogság? A főhős személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

A film plakátja

Forrás: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés