bezár
 

irodalom

2024. 05. 18.
Tisztújítás volt a Szépírók Társaságában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tisztújítás volt a Szépírók Társaságában A Szépírók Társasága 2024. május 18-i közgyűlése bizalmat szavazott a jelenlegi elnökségnek – Czinki Ferenc (elnök), Józsa Márta (alelnök), Babiczky Tibor (alelnök) – újabb három évre.

A Szépírók Társasága nehéz időszakon van túl a magyarországi költségvetési támogatások megszűnése után, de nemzetközi pályázatoknak és hazai magántámogatóknak köszönhetően sikerült stabilizálni a szervezet működését.

prae.hu

A régi-új elnökség 2024. május 18-tól 2027. május 18-ig tölti be pozícióját.

Részlet Czinki Ferenc elnöki pályázatából:

„A Szépírók Társasága a jelenlegi elnökségi ciklusban, illetve az azt megelőző néhány évben átvészelt egy súlyos, a tagságot is megosztó kultúrpolitikai harcot, elveszítettük korábbi elnökünket és alelnökünket, állandó titkárunkat, kénytelenek voltunk alkalmazkodni a pandémia okozta nehézségekhez, az elmúlt egy évben pedig a működést közvetlen veszélyeztető hazai kultúrfinanszírozási döntésekre kellett hatékonyan reagálnunk. Az elmúlt három év munkájának, illetve tagságunk és külsős támogatók, szakemberek aktivitásának köszönhetően (1) az elmúlt két elnökségi ciklus összes hazai és nemzetközi pályázatával sikeresen elszámoltunk, (2) újraindítottuk a jelenléti programokat, állandó sorozatainkat, fesztiváljainkat a korlátozások után, (3) korszerű, online adminisztrációs rendszert hoztunk létre, (4) megerősítettük nemzetközi jelenlétünket és (5) a hazai támogatás megszűnése ellenére is biztosítottuk Társaságunk működését, a nemzetközi pályázati eredményeknek, hazai magántámogatóknak és közösségi finanszírozási kampányunknak köszönhetően pedig 2024-re stabilizálódott az anyagi helyzetünk.”

Kép forrása: Szépírók Társasága

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást

Más művészeti ágakról

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés